Hírek

Kiemelkedően sok tévénéző látta a 14. fordulót

Összesen több mint 600 ezer ember nézte a hétvégén a magyar futball tévéközvetítéseit, és az internetes élő tartalmakat.

Szombaton az OTP Bank Liga 14. fordulójának két mérkőzését közvetítette élőben az M4 Sport. A későbbi időpontban, 17.45-kor kezdődő rangadót, a Vasas–Videoton FC meccset 183 ezren nézték élőben – olvasható az mlsz.hu-n. A találkozót legalább egy percre bekapcsolódók száma 577 ezer fő volt. A 15.30-tól a Bozsik Stadionból sugárzott Budapest Honvéd–Swietelsky Haladás mérkőzést 140 ezren nézték a tévé képernyők előtt, és 428 ezren láttak legalább egy percet belőle.

A 21.40-től, felvételről sugárzott Diósgyőri VTK–Ferencváros mérkőzést is sokan, 83 ezren megnézték, és a késői időpont ellenére 293 ezren kapcsoltak oda legalább egy rövid időre.

Ezek alapján a múlt heti OTP Bank Liga forduló mérkőzéseit, az ismétlésekkel, felvételről sugárzott adásokkal együtt a televízóban 490 736 ember követte hosszabb ideig.

A Merkantil Bank Ligából ezúttal a Kisvárda–Nyíregyháza Spartacus találkozó került képernyőre vasárnap. A másodosztályú meccset élőben 48 784-en nézték, az ismétlést pedig 2 472-en.

Ami az internetes nézettséget illeti, kiemelkedő volt a Diósgyőr–Ferencváros találkozó, amelyet több, mint 24 ezren követtek élőben az m4sport.hu-n. Ha összeadjuk az összes mérkőzés nézettségét (beleszámolva azokat is, akik a mediaklikk.hu-n követték a meccseket) összesen 56 410-en követték online az első osztály meccseit, melyhez további 1 759 főt kell számítani, akik a kisvárdai találkozót tekintették meg.

Ha összeadjuk azok számát, akik hosszabb ideig követték a közvetítéseket, illetve az internetes nézőket, akkor kiderül, hogy összesen mennyien nézték a magyar futball eseményeit a hétvégén – lényegesen többen, mint az előző fordulóban, amikor 402 340 tévé- és internetes nézőről beszélhettünk. Ezúttal – nem számítva a Játékoskijáró és a Góóól című műsorokat – az összesített szám 601 920.

Olvasói sztorik