Hírek

Hazai esélyek

Juventus-Lyon 1-es és -4.5!

A H csoportban a taljánok nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé…
A H csoportban vezet a Juventus 7 egységgel, mögötte következik a Sevilla (7), a Lyon (3) és a Dinamo Zágráb (0).
A Juve idei szezonjára eddig nem lehet különösebb panasz. A BL-ben még veretlenek a zebrák, legyőzték a horvátokat és a gallokat, csak a Sevillával remiztek. A Serie A-ban vezeti a tabellát, az utolsó két bajnokijukat behúzták: hétközben a Sampot végezték ki (4-1), majd szombaton este rangadón verték a Napolit – a győztes találatot Hoguain szerezte… A védelem összeállt, ennek ellenére lesznek hiányzók Allegri keretében: Evra, Pjaca, Dybala, Lichtsteiner, Madragora és De Ceglie nem lesz bevethető ma este.
A Lyon sikerrel vette az első akadályt, magabiztosan verte a horvátokat, utána viszont két vereséget szedtek össze a fehérek: előbb Sevillában, majd otthon a Juvétól kapott ki minimális különbséggel a gall alakulat (1-0 és 0-1). A bajnokságban kissé szeszélyesen teljesítenek Bruno Genesio fiai: kikaptak otthon a Guingamptól, majd győzni tudtak Toulouse-ban. A pontvadászatban csak a 8. helyen tanyáznak Perrinék, vendégségben igencsak szerény, 2-1-3-as mutatóval. A keretben Grenier és Jallet sérült, azaz egy bekk és egy középpályás sérült.
A Juventust érezzük egyértelműen a találkozó esélyesének, ám azt nem feltételezzük, hogy Mandzukicék gólfiesztát rendeznének. Nyer a házigazda, de kevés találattal kalkulálunk. Tippünk így: 1-es és -4.5!

Sevilla-Dinamo Zagreb (0-1) 1!

Az andalúzok otthon nem ismernek kegyelmet, ma is három pontot szereznek!
A H-jelű kvartettben a Juvénak és a Sevillának 7-7 pontja van, a Lyonnak három, a zágrábiaknak egyelőre nulla.
A képlet roppant egyszerű: ha ma nyer a Juventus és a Sevilla, mindkét alakulat továbbjutott a legjobb 16 közé.
A spanyol alakulat jól szerepel a bajnokságban is, a Ramon Sanchez Pizjuan-ban eddig valamennyi meccsét behúzta, Jorge Sampaoli bátor, bevállalós futballt játszat Nasriékkal. Hosszú győzelmi sorozata szakadt meg a fehér-pirosaknak a hét végén: Gijonban meg kellett elégedniük egy ponttal a délieknek. A keretben Trémoulinak, Krohn-Dehli és Carlos Fernandez sérült – ők nem számítanak jelenleg alapembernek, nélkülük is brutális kezdőt tud pályára küldeni a dél-amerikai szakember.
A horvát bajnok ősz eleji bukdácsolása nem múlt el nyom nélkül, a gyenge szereplés miatt immáron a bolgár Ivaylo Petev ül a kékek kispadján. A bajnokságban hatpontos hátrányban a 2. helyen állnak a fővárosiak, a BL-ben pedig eddig nem jött össze a pontszerzés. Sőt, még gólt sem rúgtak Coricék: a találati mutatójuk 0-8 – a 3. hely megszerzésére sincs nagyon esélyük Mateléknek. A formájuk javuló tendenciát mutat, ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy a sevillai hengert feltartóztatnák a horvátok. A keretben egy belső bekk és egy védekező középpályás nem lesz bevethető.
A Sevilla ma bebiztosíthatja továbbjutását – és Viettóék élnek is a lehetőséggel. Győz a házigazda, a végén pedig lesz közte kettő. Tippünk így hendis H!

Olvasói sztorik