Hírek

Gólos hétzárás

Ma déli meccseket választottunk...

Lazio-Sassuolo +2.5!

A fővárosiak jobb passzban vannak ellenfelüknél, viszont a találatokban inkább bízunk: három összejön ma délután!
Simone Inzaghi nagyszerű munkát végez a halványkékek kispadján: a Lazio 18 egységével az előkelő 5. pozíciót foglalja el a Serie A-ban. A Stadio Olimpicóban 3-1-1 Baldéék mérlege, csak a Juve nyert náluk, de annak már jó ideje. A gárda a 6. forduló óta őrzi veretlenségét, legutóbb, a hétközi fordulóban a szárdokat szórták meg rendesen (Cagliari 4-1). Immobile bombaformában van, már 8 találatnál jár, az állományhoz pedig tökéletesen passzol a fiatal tréner által favorizált 4-3-3-as hadrend. A keret nem lesz teljes, de Vrij, Bastos, Lukaku és Bilia marad ki sérülés miatt, tehát elsősorban a védekező-szekció lesz foghíjas.
Eusebio Di Francesco alakulata az előző kiírás egyik nagy meglepetését szolgáltatta azzal, hogy EL-t érő helyen zárt. A Sassuolo a nemzetközi porondon is megállja a helyét, reális esélye van a továbbjutásra. A kétfrontos küzdelem azért érezteti hatását a bajnoki szereplésre, a zöldek csak a 13. pozíciót foglalják el 13 ponttal – igaz, három egységet a szövetség vett el tőlük, és adta a Pescarának, hiába nyertek Biondiniék a pályán. Idegenben 1-1-3-as sort tudnak felmutatni Defreiék, ehhez 7-10-es gólkülönbség társul. A formájuk egészen szeszélyes, Bécsben és Bolognában 1-1-re végeztek, szerdán azonban kikaptak a Rómától saját közönségük előtt (1-3). A túrára nem tart a brigáddal Letschert, Magnanelli, Missiroli és Berardi.
Mindkét tréner a bevállalós, nyílt futballt kedveli – ma sem kell bennük csalódnunk. Azt gondoljuk, hogy élvezetes kilencven percet láthatnak majd a nézők, természetesen gólokkal. Tippünk így: +2.5!

Las Palmas-Celta Vigo Mindkét csapat betalál: IGEN!

A középcsapatok randevújától gólváltást várunk…
A kanárik jól kezdték a pontvadászatot, de aztán elfogyott a lendületük. Immáron öt mérkőzés óta nem tudnak nyerni a La Ligában, így le is csúsztak a 9. helyre. 12 egység áll a nevük mellett, hazai mutatójuk azonban így sem rossz: 2-2-0. Boatengék legutóbb a Villarrealnál vendégszerepeltek, és sokáig úgy tűnt, hogy pontos lesz a kirándulásuk, ám a ráadásban kapituláltak (1-2). Quique Setién vezetőedző El Zharra biztosan nem számíthat, a jobbszélső mellett egy jobb bekk és egy középpályás volt sérült, utóbbiak bevetésére van némi esély. Livaja visszatérhet eltiltásából. Marad a 4-2-3-1, bátor, nyílt taktikával lépnek pályára Gomezék.
A Celta Vigo 13 ponttal a 8. helyen tanyázik, a halványkékek teljesítménye finoman fogalmazva is hektikus… Eduardo Berizzo alakulata legyőzte a Barcát, aztán kapott egy ötöst a Villarrealnál, legutóbb pedig magabiztosan gyűrte le a Deport. A bajnokság elejét elrontották Aspasék, ám utána azért sikerült rendezni a sorokat. A túrákon még azért annyira nem megy a társulatnak, 1-1-2-es mérleggel rendelkeznek Hugo Malloék. A keretben egy balszélső, nevezetesen Beauvue sérült, rajta kívül bevetésre áll az alapcsapat. A középhátvéd Sergi Gomez letöltötte eltiltását, így visszatérhet a védelembe.
A hazaiak gólkülönbsége 17-15, a vendégeké 13-17. Az over/under mutató itt 7/2, ott 6/3. Az elmúlt években rendre jött a gólváltás az egymás elleni találkozójukon – ma sem lesz másként, szerintünk mindkét fél betalál majd!

Olvasói sztorik