Hírek

Gólváltás és kettes!

Egy magyar és egy angol bajnoki került fel a mai étlapunkra...

DVTK-Ferencváros Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

A miskolciak kezdenek kapaszkodni, a Fradi szeszélyes – gólváltás lehet a történet vége…
A DVTK jól indult a bajnokságban, ám utána mély gödörbe került. Érdekes, nem igazán magyaros módi helyett azonban nem rúgták ki a tulajdonosok Horváth Ferenc vezetőedzőt, hanem kitartottak mellette. Az eredmények még egy ideig nem jöttek, viszont a válogatott szünet után győzelemmel tért vissza a piros-fehér alakulat, ráadásul a bajnokesélyes Videotont győzte le 2-0 arányban. A folytatásban sem lehetett panasz Bognárék teljesítményére, ugyanis fordulatos mérkőzésen ikszeltek a fővárosban az Újpest ellen – a vége 4-4 lett! A borsodiak így sincsenek könnyű helyzetben, ugyanis 12 egységgel a 11., kieső helyen tanyáznak. Hazai pályán 2-2-2-es mérleget hoztak össze Nowotnyék – azért ez is szerény mutató… A Salgótarján elleni kupakalandot sikerrel vették Oláhék: 1-0-ra nyertek az északi derbin.
A Ferencváros nyomokban sem hasonlít a tavalyi önmagára, 6-4-3-as statisztikája igencsak szeszélyes teljesítményre vall. Vendégként még gyengébb a kép, két siker, két iksz, két zakó. A válogatott miatti leállás után sem kapta el igazán a fonalat a Fradi, előbb nagyon simán kikapott a Haladástól Sopronban (2-0), majd kis híján felélesztette a már legyőzöttnek hitt Kispestet a Groupamában: 3-0-ről lett 3-2 a vége. A Doll-legénység valamennyi csapatrésze gyengélkedik. A védelem óriási hibákra képes, a középpálya Nagy és Gera nélkül rendezetlen, nincsen meg a kellő stabilitás, elől pedig Djurinicék megannyi helyzetet puskáznak el. Nalepa és Dilaver visszatérhet eltiltásából. A kupafordulóban a gárda erősen tartalékos összetételben 9-0-ra nyert Koroncón.
A Diósgyőr feljövőben van, a Ferencváros formájára nehéz jelzőt találni. Sok helyzetet hozhat a kilencven perc, és gólváltást. Mi ebben látjuk a legnagyobb értéket!

Preston-Newcastle 2!

Méretes pofont kapott a St James’ Parkban a Preston a minap: a Ligakupában 6-0-ra nyertek a szarkák, akik ezúttal a bajnokságban is győznek!
Simon Grayson menedzser alakulata 14 fordulót követően 20 egységgel az előkelő 9. helyet foglalja el a Championshipben. A Deepdale-en elég szeszélyesen szerepel, négy siker mellett háromszor vereséget szenvedtek a kék-fehérek. A formájuk egészen biztató a bajnokságban, hat meccset vívtak meg veretlenül, és ebben a periódusban négy sikert könyvelhettek el. Aztán jött a hétközi Ligakupa-forduló… Doyle-ék Newcastle-ben kaptakegy hatost – ez azért rendesen demoralizálta a társulatot. A keretben van hiányzó, a középpályáról marad ki két játékos.
A szarkák májusban mondtak búcsút a Premier League-nek, keretük kissé meggyengült, de a menedzseri posztot továbbra is Rafa Benitez látja el. A kezdeti gyengélkedés után összekapták magukat Perezék, augusztus közepe óta csak egyszer botlottak, zsinórban öt bajnokit húztak be a csíkosak. Vezetik is a tabellát 31 ponttal, idegenbeli mérlegük pedig 5-1-1 – csak a Fulhamnél kaptak ki, de még a nyitó fordulóban. A Ligakupában parádéztak a héten, ráadásul jó néhány alapember pihenőt kapott a hispán szakembertől. A keretben egy kapus és egy balbekk sérült, de az alapcsapat bevetésre készen áll.
Az eddigi találkozásaikat a Newcastle nyerte meg, és a párharcaikon még csak gólt sem kaptak a szarkák. A ligakupa-kiütés még benne maradt a Prestonban, ezt pedig könyörtelenül kihasználják Mitrovicék. Tippünk így: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik