Hírek

Holland és svéd gólok!

Egy kupa, egy bajnoki...

FC Eindhoven-Heerenveen 2! +2.5!

A vendégek nagyszerű formában vannak, gólos meccsen vívhatják ki a továbbjutást!
Az FC Eindhoven a második ligában szerepel évek óta. Ezúttal a fraditól is ismerős Ricardo Moniz ül a kispadon. A kék-fehérek képtelenek a kiegyensúlyozott teljesítményre, hullámzó a formájuk. Három tétmeccsen diadalmaskodtak, majd utána kétszer kikaptak, legutóbb nagyon simán a PSV tartalékjaitól (4-1). A kupában eddig egy kört mentek Alemaoék: a Den Bosch ellen idegenben győztek 3-2-re. A Jan Louwers Stadion nem feltétlenül jelent előnyt a brigádnak, eddigi mérlege meglehetősen szerény, 2-1-2. A keret nem lesz teljes, egy jobbhátvéd sérült, csak úgy, mint egy középpályás. Ennek ellenére marad a bátor 4-3-3-as alapfelállás.
A Heerenveen pazar idényt fut eddig. Az élvonalban 21 pontjukkal a 3. helyen állnak, 10 fellépésük közül mindössze egyet veszítettek el (6-3-1). Jurgen Streppel alakulata vendégként is hatékony (3-1-1), legutóbbi három túráját egyaránt 3-0-ra nyerte meg. A találatokat hintik Zeneliék, a gólkülönbségük 22-9. A formájuk is rendben lévő, és friss sérülés sem nehezíti a szakmai stáb munkáját. A kupában a De Graafschappal meccseltek az előző körben, akkor 1-1-er rendes játékidő után 5-1-re győztek a kék-fehér-pirosak.
Az FC Eindhoven nagyon kiszámíthatatlan, a Heerenveen pedig totálisan összeállt. Ennek megfelelően a vendégek továbbjutását várjuk, no és természetesen gólokat. Hármat mindenképpen Tippünk: 2! +2.5!

Sundsvall-Göteborg +2.5!

Gólokban nem lesz hiány a mai találkozón!
A házigazda nem bánja, hogy lassan véget ér a pontvadászat. A kékek még nincsenek totális biztonságban, 30 egységgel rendelkeznek három játéknappal a vége előtt, a már osztályozós Helsingborg 23-nál jár. A nyáron pénzügyi problémák nehezítették a klub működését, ezt támasztja alá az a tény is, hogy két értékes futballistájukat eladták júliusban. Joel Cedergren vezetőedző így nem volt könnyű helyzetben ősszel, a gárda teljesítménye vissza is esett. Augusztus elejétől mindössze egy bajnokit tudtak megnyerni Eklundék, az elmúlt hetekben viszont sikerült megállítani a mélyrepülést: négy mérkőzés óta őrzik veretlenségüket. A Norrporten Arénában 4-3-6-os sort produkáltak, gólkülönbségük 18-17 volt saját létesítményükben. A keretből egy meghatározó középpályás kimarad sérülés miatt.
A Göteborg a 4. helyről várja a bajnokság hajráját, Jörgen Lennartsson alakulata amolyan királycsináló szerepben tündököl: a minap verte a 3. helyezett AIk gárdáját, az utolsó játéknapon pedig majd a 2. helyen állomásozó Norrköpinggel meccselnek a kék-fehérek. A brigád 46 egységet termelt, már alig ha előzhet, főleg, ha hozza idegenbeli formáját: 3-4-6-os mérlege azért szégyenteljes. Gólkülönbsége 24-27 a túrákon, tehát eseménydús ütközeteket vívtak vendégként. Rognéék formája szeszélyes: a kalmari vereséget egy hazai iksz követte a gyengécske Gefle ellen otthon, majd ugyancsak otthon verték az AIK alakulatát. A keretbe visszatér egy eltiltott középpályás, két center azonban még nem léphet pályára sérülés miatt.
A

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik