Hírek

Német kupakalandok

Gólok mellett hazai esélyre leltünk...

Borussia Mönchengladbach-Stuttgart +2,5!

A Német Kupában két gólképes alakulat randevúzik egymással: találatokból nem lesz hiány!
A Gladbach többfrontos küzdelmet vív, a hazai vizek mellett a BL-főtáblájára is bejutott a zöld-fekete sereg. André Schubert vezetőedző alakulata egészen szeszélyes formát mutat: a bajnokságban jobbára bukdácsol, a BL-ben nyert a Celtic Parkban. Otthonában egyébként erős, a Bundesligában 3-1-0 a mérlege, október eleje óta nem találtak be Hahnék a pontvadászatban. Az előző körben a Drochtersen/Assel ellen soványka 1-0-lal léptek tovább Stindlék. Az együttes a 4-2-3-1-es felállás favorizálja, ám a keretben sok a sérült. Moritz Nicolas, Christensen, Dominguez, Doucoure, Hazard és Raffael egyaránt kihagyja a mai mérkőzést, Schulz, valamint Drmic visszatérésére sincs nagy esély.
A Stuttgart tavasszal könnyűnek találtatott a Bundesliga I-ben, így kiesett, és most a második vonalban vitézkedik. A svábok a rajtnál beragadtak, jött is az edzőváltás, azóta valamelyest jobban megy Gentneréknek, bár két hete a Drezdában beszedett 0-5-tel azért nem nagyon tudnak elszámolni a játékosok. A hétvégén nyertek a piros-fehérek, a kisMünchen ellen otthon 2-1-re. Jelenleg a 4. helyen állnak, 10 meccsen 19 egységet gyűjtöttek, gólkülönbségük pedig 15-12 – azért a védelemre nem lehet büszke a társulat. Hosogai és Werner sérült, az alapcsapat viszont bevetésre készen áll.
A meccsen gólokat várunk – legalább hármat. A svábok is betalálhatnak, így a mindkét csapat szerez gólt opció és ülhet. Az előző kiírásban 4-0-ra és 3-1-re győztek a zöldek. Mai tippünk: +2.5!

Freiburg-Sandhausen 1!

A Schwarzwald-Stadion igaz vesztőhely az idén, a másodosztályú rivális sem ússza meg verés nélkül!
A Freiburg eddig totálisan Janus-arcú az idei szezonban. 8 fordulót követően 12 pontja van, hazai környezetben mindenkit kivégzett, idegenben ugyanakkor eddig csak a szimpatikus vesztes szerepe jutott neki. Christian Streich vezetőedző együttese a fent említett tények miatt igencsak szeszélyes formát mutat, az Augsburgot szombaton legyőzték a piros-feketék, előtte viszont pont nélkül maradtak a Hoffenheim vendégeként. A keretben csak egy belső védő sérült, rajta kívül teljes a csapat. A kupát komolyan veszik a freiburgiak, ennek megfelelően erős kezdővel vágnak neki a találkozónak. Az előző körben a Babelsberg vendégeként győztek 4-0-ra Buluték.
A Sandhausen középcsapat a Bundesliga II-ben, mellette szól jó formája – immáron öt mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Idegenben ugyanakkor nem megy a fekete-fehéreknek, két iksz mellett kétszer zakózott Kenan Kocak legénysége. A kupában a Paderborn otthonában nyertek Kisterék. A keretben viszont lesznek fontos hiányzók. Egy bekk eltiltott lesz, a középpályán pedig négyen is kidőltek, rajtuk kívül pedig még egy szélső sem áll rendelkezésre. Azért ez így tekintélyes lista már…
A Freiburg otthonában félelmetes, tavaly, amikor még “osztálytársak” voltak a Bundsliga II-ben, a piros-feketék oda-vissza verték a Sandhausent. Ma is nyer a házigazda. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik