Hírek

Lázár Bence visszatért

A leukémiával kezelt korábbi labdarúgó újra a képernyőn.

2015 tavaszán jelentette be az Újpest és a Nyíregyháza egykori támadója, Lázár Bence, hogy sérülései miatt felhagy a labdarúgással. A fiatal játékos ezt követően a Sport Tv szakértője lett, ám tavaly szeptemberben szörnyű hírt kapott: kiderült, hogy leukémiás.

Lázárt természetesen azonnal elkezdték kezelni, valamivel több mint egy évvel később pedig a Sport Televízió örömmel jelentette be, hogy szakértőjük visszatért – a Mai Helyzetben Fazekas Erzsébet és Petur András beszélgettek vele.

– Az orvosok sem tudták megmondani, mitől alakult ki a betegségem. A Lázár kórházban kemoterápiás kezelést kaptam. Az elején jól bírtam, de később jobban megtörtem és ekkor rengeteg segítséget kaptam, többek között [Petur] Andristól is. Nehéz volt látnom, hogy mekkora összefogás alakult miattam, rengeteg felajánlás érkezett, egy nap nem lenne elég, hogy felsoroljam. Ez hatalmas erőt adott – kezdte Lázár.

– Még nincs vége az ellenőrzéseknek, kontrolloknak, de az utóbbi két hónapban, úgy érzem, helyre álltam, kikerekedett az arcom. Ősújpestiként stílusosan a Ferencváros stadionjától tíz méterre kezeltek, és igyekeztem végig vidám maradni. Ha a kórházban bárkit megkérdeznénk, hogy milyen ember vagyok, szerintem azt mondanák, vidám, mosolygós.

– Bekerülésemkor kitettem a falra egy lapot, amelyen az állt, hogy mit szeretnék még elérni. Az állt rajta, hogy a családommal lenni, vezetni az autómat, megkérni a barátnőm kezét és visszatérni a tv-be. Szerencsére mind a négy teljesült – zárta szavait meghatódva Lázár Bence.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik