Hírek

Gólok és hazai!

Lássuk a mai BL-meccseket!

Celtic-Borussia Mönchengladbach Mindkét fél betalál: IGEN! +2.5!

A C csoportban minden bizonnyal a 3. helyről dönt ez az összecsapás. Gólokkal kalkulálunk a Celtic Parkban!
A négyes élén két fordulót követően a Barcelona áll 6 ponttal, őt a Manchester City követi (4), majd jön a Celtic (1), az utolsó pedig a Gladbach (0).
A skót bajnok magabiztosan vezeti a bajnokságot, őrzi veretlenségét, a Celtic Parkban eddig mind a négy meccsét megnyerte, gólkülönbsége 17-3. Brendan Rodgers jó formában örvend, legutóbb a Motherwellt fektette két vállra (2-0). A BL-ben a Camp Nouban elszenvedett súlyos vereség után megszorongatta a Manchester Cityt, és végül mrgérdemelten szerzett pontot a halványkékektől (3-3). A keret ma nem lesz teljes, két bekk, Boyata és Lustig bajlódik sérüléssel. Elől Moussa Dembele igencsak elkapta a fonalat, sorozatban termeli a gólokat, de Scott Sinclairre sem lehet panasz, a szélső is veszélyesen futballozik.
A Borussia Mönchengladbach csak a középmezőnyben szerepel a Bundesligában, otthon erős, de vendégként gyámoltalan. André Schubert alakulata nincs jó passzban, a BL-ben kikapott a Barcától, majd nagyon simán megadta magát a Schalkénak, a hétvégén pedig saját közönsége előtt nem bírt a Hamburggal – több mint egy órát emberelőnyben futballozva. Az elitligában az említett vereség előtt (Barcelona 1-2) Manchesterben sem jött össze a pontszerzés, Nolitóék nagyon sima verést mértek Stindlékre (4-0). A visszaesésre egyfajta magyarázat lehet, hogy sok a sérült a zöld-feketéknél, Raffael, Strobl, Doucoure, Alvaro Dominguez és Moritz Nicolas egyaránt kihagyja a mai csatát is.
A Celtic otthon bárkire veszélyes tud lenni, ezt a City ellen bebizonyították a katolikusok. Viszont a Gladbachot sem szabad leírni, egy gólra bárhol jól lehetnek. A támadósorok erősek, a védelmek viszont hajlamosak a hibára. Éppen ezért mi másban is gondolkodhatnánk e mérkőzéssel kapcsolatban, mint sem gólokban? Igen, szerintünk mindkét fél betalál majd, és akár három találat is összejöhet!

Arsenal-Ludogorets 1-es és +2.5!

Az ágyúsok egy nagyot léphetnek a továbbjutás felé – nem is hibáznak a bolgárok ellen…
Arsene Wenger alakulata remek formában várhatja a folytatást. A kezdeti botladozást követően (hazai vereség a Pooltól, idegenbeli iksz a Leicesternél) immár hatos győzelmi szériát tud maga mögött a Premier League-ben, és nem mellékesen a BL-ben is őrzi veretlenségét. A párizsi döntetlen (1-1) után a svájci Baselt simán legyűrték Sanchezék, így az A-jelű négyes éléről várhatják a folytatást, megelőzve a PSG (4), a Baselt (1) és a Ludogorets-t (1).
A korábbi évekkel ellentétben ezúttal könnyebb helyzetben van a francia menedzser, ugyanis Mertesackeren és Welbecken kívül a többi alapembere bevetésre készen áll. A gallok ellen kiállított Giroud letöltötte eltiltását, így ő is ott lehet ma az Emirates-ben.
A Ludogorets hazája bajnokságában a 2. helyen áll, de ha nyeri elmaradt meccsét, az élre ugrik. A zöldek is eleinte betliztek, most már ők is hetek, sőt, hónapok óta jól tolják, legalább is a hazai pontvadászatban. A BL-ben értékes ikszet értek el a St. Jakob Parkban (Basel 1-1), majd a PSG már nagy falat volt (1-3). Érdekesség, hogy mindkét találkozóján betalált a bolgár kirakatcsapat. A keretben sok a légiós, és komolyabb sérülés miatt senkit nem kell kihagynia a csapatból Georgi Dermendzhiev vezetőedzőnek.
Az Arsenal a mérkőzés esélyese, de mi nem csak a sima londoni győzelemben gondolkodunk. A bolgárok sem feltétlenól bunkerezni jönnek, akár be is találhatnak. Gólokból tehát nem lesz hiány, három simán összejön. Tippünk így: 1-es és +2.5!

Olvasói sztorik