Hírek

Hendi és gólok!

Göteborg-Gefle (0-1) 1!

A házigazda otthon nem ismer kíméletet, a kiesőjelöltet is kivégezheti…
A Göteborg jó eséllyel lemarad az idén a dobogóról. A kék-fehérek a 25. fordulót követően a 4. helyen állnak, 42 pontjuk döntő többségét viszont odahaza szerezték, mérlegük 9-2-1. A formájuk meglehetősen szeszélyes, mert míg a Gamla Ullevi-ben remekelnek Jörgen Lennartsson fiai, addig a túrákon sokkal kevésbé eredményeket – legutóbb a bajnokságban a Kalmarnál kapituláltak (4-2). A vereség után a kupában vigasztalódtak Hysenék, egy hatost rúgtak egy kiscsapatnak, így jutva tovább a harmadik kanyarba. A keretben vannak hiányzók, méghozzá a támadósorban van két sérült center.
A Gefle 16 ponttal a 15. helyen áll, jó eséllyel búcsúzik az élvonaltól a gárda, mivel hat egység a lemaradása az osztályozós pozícióban lévő Helsingborgtól. A klub mindent megpróbált, a gyenge rajt tuán a nyáron edzőt váltott, jött Thomas Andersson a padra, de vele sem sikerült a megújhodás. AZ elmúlt hetekben azért két döntetlen összejött, de ez még mindig édes kevés az üdvösséghez. Vendégként 2.2.8.as mérleget hozott össze, gólkülönbsége a tőrákon 11-25. Egy kezdő bekk eltiltását tölti majd, a középpályán pedig egy sérült marad ki.
A Göteborg minden bizonnyal lemarad a dobogóról, ám otthonában nem nagyon ismer kegyelmet. A Gefle kerete lényegesen gyengébb – tavasszal 6-2-re nyertek a kék-fehérek idegenben is, az előző két kiírásban pedig 3-0-ra és 4-0-ra győzött a Göteborg. Ma is meglesz a kétgólos differencia, természetesen a hazaiak javára. Tippünk tehát hendis hazai!

Ajax Tartalék-De Graafschap +2.5!

A holland másodosztályban az Ajax második csapata 16 pontos, a játéknap előtt a 8. helyen állt, de egy győzelemmel a második pozícióba léphet előre. Otthonában nagyon erős, 4-1-0-ás mérlegéhez 22-5-ös gólkülönbség társul! A formája hullámzó, a hazai siekreket idegenbeli botlások váltogatják. A De Graafschap rosszul kezdte a bajnokságot, 9 fellépésen 10 egységet szerezve csak a 16. a tabellán. Idegenben egyszer ikszelt, háromszor kikapott. A kék-fehérek rossz passzban vannak, az utolsó öt meccséből négyet elveszített. Ma sem a vendégek az esélyesek, de a gólokban biztosabbak vagyunk. Az Ajaxnak 7/2, a vendégeknek 6/3 az over/under mérlege. Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik