Hírek

Olasz sztorik

Gólokkal kalkulálunk a Serie A-ban...

Chievo-Milan Mindkét fél betalál: IGEN!

Tippünket elsősorban a Milanra alapozzuk: a gárda elől és hátul is gólképes…
A Chievo remekül szerepel az idei kiírásban: a sárga-kékek 7 meccsen 13 egységet gyűjtve az előkelő 5. helyen várták a játéknapot. Rolando Maran vezetőedző alakulata a Marc Antonio Bentegodiban még veretlen, az Intert és a Sassuoloót verte, a Lazióval remizett. A bajnoki szünet előtt a nápolyi vereséget egy pescarai sikerrel feledtette. A gárda nagyon egyben van, a 4-3-1-2-es alapfelállás biztonságra épít, de Birsáék bebizonyították már, hogy képesek villámgyors kontrákat vezetni – Hatemaj és Catsro lévén a széleken megvan a gyorsaság a csapatban. A védelem stabil lábakon áll, 7 csatában csak 6-szor mondott csődöt. A keretben Cacciatore, tehát egy bekk sérült, rajta kívül mindenki bevetésre készen áll.
Vincenzo Montella nyártól építgeti a Milant, több-kevesebb sikerrel. A piros-feketék ugyancsak 13 pontosak, vendégként 1-1-1-es mérleggel – a nápolyi vereség kalkulálható volt, a firenzei remi jól hangzik kategória, míg a Sampnál aratott diadal azért figyelemre méltó eredmény a jelenleg Milantól. A gárda a válogatott szünet előtt jó formát mutatott, négy meccsen 10 egységet zsebelt be. A támadósorral nincsen nagyobb baj, bár kissé “Bacca-függő”. A kolumbiai már hat találatot termelt, csapata góljainak a felét tehát ő jegyzi. A védelem viszont hajlamos betlizni. Az Abate-Romagnoli-Paletta-De Sciglio négyes minden meccsen vétett hajmeresztő hibákat, más kérdés, hogy ezt nem mindig tudta kihasználni az aktuális ellenfél. A középpályán Bertolacci és Montolivo, a védelemben pedig Zapata és Matias Fernandez sérült.
Azt gondoljuk, hogy a Milan hozza a formáját, és elől és hátul is gólképes lesz. A Chievót nem szabad leírni, könnyen pontot szerezhet a szeszélyes Milan ellen. a mindkét fél betalál opció jól hangzik erre a mérkőzésre…

Sassuolo-Crotone 1-es és +1,5!

A házigazdának muszáj nyerni, a zöldek nem is hibáznak az újonc ellen!
Hét fellépésen szerzett 9 pontjával mindössze a 13. helyen állomásozik a Sassuolo Serie A-ban. A helyzetet árnyalja, hogy ugyan a Pescarát legyőzték a zöld-feketék, ám a szövetség végül a delfineknek adta az egységeket. Otthon erősek Eusebio Di Francesco fiai, kapott gól nélkül verték a Genoát és az Udinesét is. A szünet előtt nagy meccset vívtak Acerbiék a San Siróban, vezettek is már 3-1-re, de a végén üres kézzel kellett hazautazniuk (4-3). A keretben Pelelgrini és Berardi nem lesz ott, Duncan bevetésére van esély.
A Crotone eddig nem tudta felvenni az első liga ritmusát, a piros-kékek eddig egy Palermo elleni ikszen kívül hatszor is kikaptak. Davide Nicola vezetőedző nincsen könnyű helyzetben, hiszen a klub költségvetése nem tette lehetővé a nyári nagybevásárlást, így most ezzel az állománnyal kellene kivívni a bennmaradást. A társulat egy gólra a Roma meccset leszámítva mindig jó volt, más kérdés, hogy a védelem már 16-szor fuccsolt be – ebben a mutatóban listavezető a brigád.
A találkozónak lesz pikantériája, ugyanis több Sassuolo-kölcsönjátékos is a Crotonet erősíti az idei kiírásban. A védelemben Ferrari, elől Trotta és Falcinelli is a zöld-feketék kötelékébe tartozik. A keretben Rosi, egy fontos jobboldali védőjátékos sérült.
A két együttes közül a házigazda számít esélyesnek, és várhatóan a Mapei Stadionban maradnak a pontok. Viszont a Crotone védelme, illetve a Sassuolo támadósora miatt érdemes még a gólokra is figyelni. Tippünk tehát 1-es és +1.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik