Hírek

Közös munkába kezdett a Sporting és a felcsúti klub

Eldőlt: a Sporting is részt vesz a X. Puskás-Suzuki Kupán.

Az esti, MTK elleni budapesti stadionavató előtt a Puskás Akadémiára látogatott a világhírű Sporting Lisszabon elnöke, Bruno de Carvalho, aki a két klub közötti együttműködéséről tárgyalt Takács Mihály főigazgatóval – olvasható a felcsúti klub honlapján.

A luzitán nagycsapat elöljárója megismerkedett a stadionnal, megtekintette állandó kiállításunkat, szemügyre vette az edzőpályákat és a kollégiumot is, majd Takács Mihály főigazgatóval tárgyalt a két klub szorosabb együttműködésének lehetőségéről.

– Kitűnő benyomásokat szereztem. Fantasztikusak itt a körülmények, csodálatosak az építészeti megoldások, és az akadémia koncepciója is nagyon jó. Az, hogy a kollégium, az iskola és az edzőpályák egymás közvetlen szomszédságában vannak, pontosan megegyezik a mi szakmai koncepciónkkal. Ezt kell csinálni a sportban, hiszen egyszerre kell edzenünk, tanítanunk és nevelnünk a gyerekeket. Nem mindegyikükből lesz Puskás vagy Cristiano Ronaldo, ezért nagyon fontos, hogy megkapják a megfelelő műveltséget – mondta látogatásának végén Bruno de Carvalho.

A Sporting elnökét lenyűgözte az edzőközpont is.
– A pályák ragyogó állapotban vannak, a stadion pazar, mondtam is a főigazgató úrnak, hogy büszkék lehetnek arra, amit létrehoztak − mind a sport, mind a közösségépítés terén – fogalmazott.

De Carvalho úr arról is beszélt, milyen módon kívánják szorosra fonni a két klub együttműködését.

– Ma fontos lépést tettünk a szorosabb kapcsolatok kiépítésének irányába. Egy konkrétumról is megállapodtunk: U17-es csapatunk részt vesz a nyári Puskás-Suzuki Kupán. Beszéltünk ezen kívül tanulmányutakról az akadémistáink számára, csakúgy, mint a rendszeres szakmai tapasztalatcseréről. Úgy vélem, minden adott ahhoz, hogy megkezdjük a közös munkát.

Olvasói sztorik