Hírek

Sima hazai, hendis hazai

Atletico Mineiro-America (0-1) 1!

A dobogós házigazda ma alaposan elverheti a sereghajtót.
Marcelo Oliveira együttese 29 fordulót követően a 3. helyen áll 53 ponttal, hazai mérlege figyelemre méltó: 11 győzelem mellett egyszer ikszeltek és kétszer kaptak ki mindössze a fekete-fehérek. Fredék formája nagyon rendben van, július óta mindössze kétszer szenvedtek vereséget, az utolsó öt fellépésükön nem találtak legyőzőre. A bronzérem simán meglehet, sőt, akár előzhetnek is Robinhoék – ehhez azonban ma mindenképpen nyernie kell a társulatnak. A keretben egy középpályás eltiltott, egy másik sérült, és ugyancsak kimarad egy bekk is.
Az America Mineiro a sereghajtó a ligában, az újonc minden bizonnyal búcsúzik az A-osztálytól. A gárda 21 egységig jutott, tekintélyes a lemaradása a 16. Sport Recife-vel szemben. Vendégségben a leggyengébb, egyedüliként nyeretlen (0-4-10), 10 rúgott gólra 28-at kaptak a zöld-fehérek a túrákon. Enderson Moreira vezetőedző a nyáron vette át az alakulatot, szeptemberben futottak is egy jobb szériát Danilóék, de az utolsó két bajnokijukat megint elveszítették. A támadójáték botrányosan gyenge, 29 ütközetben mindössze 19-szer voltak eredményesek a játékosok… Egy hátvéd huzamosabb ideje sérült, ő nem lesz ma bevethető.
A házigazda nagyon motivált lesz, és otthon nem kedves vendéglátó. Sima Atletico sikert várunk, a végén kettő legalább lesz közte! Tippünk így hendis H!

Palmeiras-Cruzeiro 1!

A bajnoki címre hajt a házigazda, ma újabb lépest tehet célja elérése felé.
A zöldek 29 fellépésen 60 egységet gyűjtve az élről várják a folytatást. Cuca mester jó kis csapatot rakott össze, amely otthonában félelmetes, 10-3-1-es mérleget produkált. A formájuk parádés, négy bajnokit nyertek meg zsinórban, augusztus elseje óta nem kaptak ki. A kupában is állnak még Duduék, 2-1-es idegenbeli hátrányból várják a visszavágót a Gremio ellen. A Gabriel Jesus nevével fémjelzett csatársora legfélelmetesebb a mezőnyben – nem véletlen, hogy a házi gólkirály januártól már a Manchester Cityt erősíti majd. A keretben egy középpályás és a kezdő kapus sérült.
A Cruzeiro – csak úgy, mint tavaly – a középmezőny tagja, komolyabb céljai már nem lehetnek a kék-fehéreknek. A rossz tavaszi indítás miatt júliusban edzőt váltott a klub, érkezett a rutinos, sok csatát megélt Mano Menezes, de ő is csak arra volt képes, hogy megállítsa a brigád mélyrepülését. A formája szeszélyes, egy rosszabb periódust két nyertes mérkőzéssel zártak le Alexék. Idegenben nem szabad leírni a Coritibát, 5-1-8-as mérlege erről árulkodik. A keretben az elsőszámú kapus lábadozik sérüléséből, egy jobbszélső sérült, egy középpályás viszont visszatérhet eltiltásából, egy bekk viszont most “sárgult be”.
Június végén a Cruzeiro otthon legyőzte a bajnokjelöltet, ma eljön a visszavágás ideje. A zöld-fehérek nem hibáznak, és otthon tartják a három pontot. Tippünk így: H!

Olvasói sztorik