Hírek

Nyerhet a bajnok

Ma irány Brazília!

Santa Cruz-Corinthians 2! -2.5!

A házigazda a búcsúra készül az élvonaltól, a bajnoknak illik nyernie…
A házigazda tavaly vívta ki a feljutást, de miután nem igazán tudta minőségileg megerősíteni keretét, így jó eséllyel egy év után visszacsúszik a második vonalba. A piros-feketék 23 egységgel a 19., kieső helyen tanyáznak, a bennmaradásra szinte semmi esélyük, lemaradásuk ugyanis tekintélye. A gyenge rajt miatt a nyáron edzőt váltott a klub, de Doriva mester sem tudta felrázni a társulatot. Otthon 5-1-8-as mérleget produkáltak Grafite-ék, a formájuk pedig tragikus: július közepe óta mindössze egy bajnokit nyertek meg. Egy védő eltiltását tölti ma, mivel legutóbb kiállították. Rajta kívül egy középpályás küzd sérüléssel.
A Corinthians tavaly bajnoki címet ünnepelhetett, ám az idén esélye sincs begyűjteni az aranyérmet: mindössze a 9. 42 ponttal. Idegenben 4-1-9-es mérleghez 12-19-es gólkülönbség társul. A kékek támadójátéka gyenge: míg az előző kiírásban hetven lőtt gól fölött végeztek, most, a bajnokság hajrájában 35-nél járnak. Az utolsó négy ütközetükben nem találtak be az ellenfeleknek a pontvadászatban, A forma messze nem ideális, szeptember eleje óta nem nyertek az A-osztályban, viszont a kupában előnyt szereztek a Cruzerióvla szemben a visszavágóra (2-1). A keretben egy bekk és egy középpályás is sérült.
A Cor-nak amolyan becsületbeli ügyként meg kell nyernie a mai mérkőzést. Romeróéknak erre megvan minden esélyük. Ugyanakkor nem várunk sok találatot a meccstől, háromig nem jutnak el a felek!

Olvasói sztorik