Hírek

Gólváltás és vendég győzelem!

Egy bajnoki, egy vébé-selejtező...

Salernitana-Benevento Mindkét csapat szerez gólt? IGEN!

Gólváltással számolunk Salernóban!
A Salernitana tavasszal csak pótvizsgán tudta bebiztosítani magának a bennmaradást, a nyáron éppen ezért a klub elöljárói megerősítették a keretet, a kispadra pedig a rutinos Giuseppe Sanninot nevezték ki. A bordók ennek ellenére egyelőre nem kapták el a fonalat, hét mérkőzésen hat egységet gyűjtve csak a 16. helyet foglalják el a tabellán. Otthonukban, a félelmetes hangulatú Stadio Arechi-ben minden kimenetelt egyszer játszottak (1-1-1), ikszeltek a bajnokesélyes Veronával, kikaptak a gyengécske Vicenzától, majd verték a gödörben lévő Trapanit. Mindhárom fellépésükön betaláltak Rosináék. A formájuk totálisan kiszámíthatatlan, döntetlen, győzelem, majd legutóbb vereség a Spal vendégeként – hiába vezettek Donnarummáék, a végén alulmaradtak 3-2 arányban. Schiavi piros lapot kapott, így ő nem lesz bevethető, ennek ellenére a 3-5-2-es alapfelállás nem változik.
A Benevento a harmadosztályból érkezett, és eddig a július elején kinevezett Baroni mester valósággal csodát tesz a boszorkányokkal. A sárga-pirosak hét meccsen 15 pontot gyűjtöttek – egyet azonban levont a szövetség, ám így is az előkelő 3. helyről várták a 8. játéknapot. Még veretlen a társulat, négy siker mellett háromszor remiztek Ceravolóék. Idegenben a Carpinál és a Latinánál megosztoztak a pontokon, a Barit viszont kiütötték a San Nikolában (0-4). A keretben egy középpályás és egy baloldali támadó sérült, de ők nem alapemberek. Idegenben is marad a 4-4-2-es hadrend.
A Benevento nagyon egyben van, jó a védelme, ugyanakkor a házigazda lelkes közönsége előtt bárki ellen jó lehet egy találatra. A gólváltás szimpatikus opciónak tűnik. Mi erre fogadunk!

Moldova-Írország 2-es és -3.5!

Moldova botrányosan gyengén szerepel ezúttal is, az írek elhozzák a pontokat takarékos teljesítménnyel is…
A D csoportban két játéknapot követően így áll a tabella: Wales (4), Szerbia (4), Ausztria (4), Írország (4), Grúzia (0), Moldova (0).
A moldáv nemzeti csapat folytatja elképesztően gyenge sorozatát, az eddigi két selejtezőjét egyaránt nullra bukta el: előbb Cardiffban Walestől kapott méretes pofont (0-4), majd Kisinyovban a szerbek verték őket döntő fölénnyel (0-3). Igor Dobrovolski szövetségi kapitány alakulata csütörtökön kiábrándító játékkal rukkolt elő, lehetőségek is alig adódtak a kékek előtt. Ionita továbbra is sérült, bár egy fecske nem csinál(na) nyarat. A minőség hiányzik a keretből – minden bizonnyal a 6. helyen zárnak majd Racuék.
Az írek kijutottak az Eb-re, és ott nem is vallottak szégyent. Martin O’Neill szövetségi kapitány jó kerettel dolgozhat: a futballisták az angol Premier League-ben és a Championshipben edződnek hétről-hétre. Fizikálisan nagyon rendben vannak Bradyék, a küzdőszellemre sem lehet panasz, viszont azt azért el kell ismerni, hogy nem feltétlenül csak és kizárólag labdazsonglőrök alkotják a zöldek csapatát…
Az első fellépésükön Szerbiából sikerült pontot hozniuk Longéknak (2-2), majd csütörtökön küzdelmes mérkőzésen verték Dublinban Grúziát (1-0). A gólt a balhátvéd Coleman szerezte a második játékrészben. A védelem egyben van, a 4-5-1-es felállás gyorsan átalakulhat 4-3-3-má, így Long mellett Walters és Mc.Clean érhet fel az ellenfél kapuja elé.
Azt gondoljuk, hogy az írek elhozzák mindhárom pontot Moldovából, viszont nagy gólparádét ezúttal sem rendeznek Mc.Chartyék. Tippünk így: 2-es és -3.5!

Olvasói sztorik