Hírek

Kevés találat és góláltás!

Az A csoportban és a B csoportban leltünk ma tippekre...

Feröer-szigetek-Portugália -3.5!

Az északiak eddig remekelnek, ma sem szaladnak bele nagy zakóba az Eb-győztes ellen…
Svájc mögött 4 pontjával a 2. helyen áll a B csoportban a feröeri alakulat, amely az első játéknapon ellenünk szerzett egy pontot (0-0), majd pénteken nyert Lettországban. A dán Lars Olsen kihozza a maximumot a keretből: a védelem stabil lábakon áll, és immár az előrejátékban is mutatnak biztató jeleket a kék-fehérek. A szigeten sajátos körülmények várják majd a luzitánokat (hideg, szeles idő, műfüves pály), így nem lesz egyszerű dolga egy vendégnek sem. A keretben nincs friss sérült, és eltiltás miatt sem kell senkit kihagynia a szakmai stábnak.
A portugálok a Svájcban elszenvedett vereség után otthon javítottak, magabiztos, 6-0-ás sikert könyveltek el Andorra ellen. A piros-zöldek nem nagyon engedhetnek meg maguknak még egy botlást, hiszen köztudott: csak az első helyezés jelent automatikus kijutást a világbajnokságra. A kerete erős a friss Eb-győztesnek, ma sem lesz fontos hiányzó. Ronaldo remek passzban van, a törpeállam alakulatának négyet hintett a Real sztárja.
Feröeren nem lesz egyszerű dolga Fernando Santos alakulatának. Jó eséllyel nyernek is Silváék, ám nem gondoljuk, hogy sok találat születne a kilencven perc során. Tippünk így: -3.5!

Hollandia-Franciaország Mindkét csapat betalál: IGEN!

Az A csoport rangadóján gólváltással kalkulálunk…
A helyzet a következő az A-jelű hatosban két fordulót követően: Hollandia (4), Franciaország (4), Svédország (4), Bulgária (3), Fehéroroszország (1), Luxemburg (0).
A hollandok csúnyán leszerepeltek az Eb-selejtezőn, nem is jutottak ki a kontinensviadalra. A narancsosok tavasszal egészen jó teljesítményt nyújtottak, verték például a lengyeleket és az osztrákokat is, viszont ősszel nagy meglepetésre kikaptak a görögöktől. Az első selejtező mérkőzésen Svédországban 1-1-re végeztek Danny Blind fiai, a jó öreg Sneijder rúgta a pontot érő gólt. A második körben már gáláztak Promesék: 4-1-re ütötték ki a fehéroroszokat. A támadójátékban erős a németalföldi alakulat, viszont a védelem zavarba hozható: az idén szinte minden mérkőzésükön kaptak gólt Strootmanék. A keretben nincsen fontos hiányzó.
A gallok a fehéroroszok elleni idegenbeli iksszel nyitottak, majd lesimázták a bulgárokat: noha a keletiek ráijesztettek a kékekre, a vége magabiztos győzelem lett. Gameiro duplázott, de betalált Griezmann és Payet is. A gallok az idén még Luxemburgba látogatnak. Sagna sérült, ő biztosan kihagyja a mérkőzést.
Az A csoport rangadóján egy fokkal a franciákat érezzük esélyesebbnek, ugyanakkor a találatokban még inkább biztosak vagyunk. A gólváltás tűnik jó választásnak, szerintünk mindkét védelem legalább egyszer betlizik majd!

Olvasói sztorik