Hírek

Bajnoki sztorik

Ma Írországba és Angliába látogatunk el...

Cobh Ramblers-Cabinteely (0-1) 1!

A rájátszásra hajt a házigazda, nem hibázik m sem!
Két fordulóval az alapszakasz vége előtt a piros-kékek a 4. helyen állnak 44 ponttal, egy egységgel lemaradva a már osztályozós UCD mögött. A hátralévő két mérkőzése hozható a Ramblersnek, a dublini egyetemistákra két jóval nehezebb megmérettetés vár. Hazai környezetben 7-4-2-es sort hozott össze a társulat. Formája ragyogó, július közepe óta kilenc bajnokit játszottak le Stephen Henderson fiai, ebből csak egyet veszítettek el, az utolsó hármat sorozatban behúzták, verték a listavezetőt is. A keretbe visszatér egy eltiltott középpályás, ebben a csapatrészben van egy sérült, és egy cserecsatár sem bevethető.
A Cabinteely 16 pontjával az utolsó előtti helyen tanyázik, vendégként messze a leggyengébb a mezőnyben: két iksz mellett 11-szer kikapott, gólkülönbsége a túrákon 6-31. A zöldek gyalázatos formát mutattak, de két hete összekapták magukat, és a legutóbbi két bajnokijukon 4 egységet kasszíroztak. Eddie Gormley vezetőedző egy jobbhátvédre és egy csatárra nem számíthat sérülés miatt.
Az idén eddig háromszor találkoztak a felek, mindannyiszor a Cobh győzött, kétszer hendisen. Ma is ebben látunk fantáziát, a motiváltabb házigazda simán nyer. Tippünk így hendis H!

Peterborough-Bury +2.5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Az angol harmadik vonal mindkét együttese hajlamos a nyílt játékra…
A kék-fehérek 14 egységgel a 13. helyet foglalják le a League I. tabelláján. A gárda összmérlege 3-5-3, hazai mutatója pedig 1-3-1 – hajlamos az ikszre a fiatal, mindössze 36 esztendős Grant McCann együttese. A bajnokságban is sok remiből érkeznek Edwardsék: legutóbbi hat fellépésükből ötször megosztoztak a pontokon. A támadójátékukra nem lehet panasz, 11 ütközetben 18-szor voltak eredményesek a fiúk, otthonukban, az ABAX Stadium-ban csak egyszer maradtak gólképtelenek. A minap kupázott is a társaság, de akkor tartalékos összetételben kapott ki az United az MK Donstól (0-1). A keretben egy középső középpályás sérült.
A Bury az előző kiírásban még szürke középcsapat volt, ám most a feljutásra hajt. A gárda jelenleg a 3. pozíciót foglalja el 20 ponttal, 2-2-1-es vendégmérleggel. A sárga-feketék remek sorozatot futottak, ám a múlt héten botlottak hazai pályán az éllovassal szemben (1-2). A csatárjáték itt sem rossz, a második legeredményesebb csatársor a Buryé, immár 20 találatot rúgtak – viszont 13-at már kaptak. Az egyik gólerős játékosuk edzéseket hagyott ki, és a legutóbb sem tudott pályára lépni, bevetése kérdéses ma is.
A hazaiaknak 5/6, a vendégeknek 8/3 az over/under mutatója. Az egymás elleni meccseik a közelmúltban rendre sok találatot hoztak.
Azt gondoljuk, hogy a mai kilencven perc sem a védekezésről szól majd. Három találat simán jöhet, és minden bizonnyal megzördül mindkét háló is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik