Hírek

Vendégesélyek…

Ma balkáni sikerekkel kalkulálunk...

Moldova-Szerbia 2-es és -3.5!

A gyengécske házigazda nem szerez pontot ma sem…
A D csoportba nyert besorolást Wales, Ausztria, Írország, Szerbia, Grúzia és Moldova.
A moldáv nemzeti csapat évek óta gyenge formát mutat. A tavaly télen kinevezett Igor Dobrovolski nincs könnyű helyzetben, hiszen a keretben alig van jegyzett futballista, az otthon játszók mellett szép számmal vannak légiósok is, ám ők jobbára keleti kiscsapatoknál szerepelnek. A sorozatot egy méretes, 4-0-ás vereséggel kezdték a kékek, Wales szűk egy óra alatt elrendezte a három pont sorsát. Moldávia az 5-3-2-es alapfelállással játszott, de nem tudta megnehezíteni Bale-ék dolgát. Nagy problémát jelent, hogy a válogatott legértékesebb focistája, Artur Ionita, a Cagliari légiósa sérült, így biztosan nem léphet pályára.
Szerbia csalódást keltően szerepelt az Eb-selejtezőn, esélye sem volt kijutni Franciaországba. A kispadon váltás történt, május elején Slavoljub Muslint nevezték ki kapitánynak. A gárda azóta barátságos mérkőzésen verte Izraelt és Ciprust, majd ikszelt az oroszokkal. Az első selejtezőn Belgrádban Írország ellen 2-2-re végeztek Mitrovicék. A keretük klasszisokkal erősebb, mint a moldávoké, a légiósokra épülő keretben több klasszis is szerepel. Egy fontos hiányzó lesz a csapatban, Matic, a Chelsea futballistája még eltiltását tölti. A 3-4-3-as alapfelállás ettől függetlenül nem változik, Kostic-Mitrovic-Tadic támadószekció egész jól hangzik…
Manapság a válogatott tétmérkőzéseken általában kevés gól születik – ezzel kalkulálunk ma is. Viszont a szerbek sikerét várjuk, így e két tippet kombináljuk, amely így fest: 2-es és -3.5!

Liechtenstein-Albánia 2-es és -3.5!

A G-jelű hatosban a vendégek újabb sikert könyvelhetnek el.
A továbbjutásért a G csoportban Spanyolország, Olaszország, Albánia, Macedónia, Izrael és Liechtenstein válogatottja küzd.
Liechtenstein nemzeti csapata rendesen beleszaladt a késbe az első fordulóban. Rene Pauritsch fiai az Estadio Reino de Leon-ban 8-0-ra kaptak ki a hispánoktól. A szünetig még tartották magukat Wieserék, a fordulásnál még csak 1-0 volt Costáék javára, de utána beindult a spanyol armada. Az elmúlt években azért ennél veretesebb produkciót nyújtottak a piros-kékek, bár az utóbbi időben azért volt néhány intő jel: az izlandiaktól négyet, a dánoktól ötöt kaptak a nyáron. A keret zöme svájci alacsonyabb osztályban futballozik, talán csak Büchelt, az Empoli, és Büchelt, a Reading légiósát lehetne kiemelni a szürkeségből. A 4-5-1-es hadrend beomlott a spanyolokkal szemben, igaz, Silváéknak a második játékrészben nagyon kijött a lépés. A keretben friss sérült nincs, így jó eséllyel megint Hasler lesz az egyetlen klasszikus támadó a kezdőben.
Giovanni De Biasi csodát tett a balkáni válogatottal: a piros-feketék kijutottak fennállásuk óta az első nemzetközi nagy tornára, majd ott még mérkőzést is nyertek, s így az utolsó pillanatig versenyben voltak a továbbjutásért. A hősöket méltóképpen ünnepelték meg hazájukban, az olasz trénerrel pedig nyomban szerződést is hosszabbított a szövetség. Most, a vébére való kijutás azért nem elvárás Berisháék számára, mivel a spanyol-olasz páros megelőzése valóban lehetetlen küldetésnek tűnik. A rajtot jól kapták el Xhakáék, 2-1-re verték Montenegrót, igaz, hagyták izgulni a drukkereket, hiszen Balaj a 89. minutumban vitte be a győztes találatot. A keret nem sokat változott a nyárihoz képest, európai középcsapatokban pallérozódik a játékosok többsége. Hysaj a legértékesebb futbalistájuk, a Napoli alapembere az Eb-n is jól teljesített. A 3-1-4-2-es felállás könnyen átváltható 3-5-2-vé, de ma jó eséllyel az albánok lesznek kezdeményezőbbek. Sadiku sérült, így az FC Zürich támadója kihagyja a találkozót.
Ma ismét albán győzelmet várunk, de nem kiütéseset. egy-két góllal nyernek a vendégek, és emiatt ezt a tippet favorizáljuk: 2-es és -3.5!

Olvasói sztorik