Hírek

Szándékosan okoztak sérülést a Haladás játékosának?

Mészöly Géza vezetőedző szerint a gyirmóti játékos annyira nem törekedett rá, hogy a meccs elején átugorja Polgár Kristófot.

A bajnokság első harmada után a negyedik helyről várja a szűk két hét múlva folytatódó bajnokságot a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A zöld-fehérek öt-öt győzelem és döntetlen mellett háromszor kaptak ki, 14 gólt szereztek, 12-t kaptak.

– Noha vereséggel kezdődött és zárult a bajnokság első harmada, összességében pozitív az összkép – mondta a vaol.hu-nak Mészöly Géza, a Haladás edzője. – A szezon elején becsúszott két hazai döntetlen, habár mindkét meccsen megvolt a lehetőségünk a győzelemre, utólag látható, hogy a Honvéd erős csapat, tehát nem kell szégyenkeznünk az egy pont miatt. A Mezőkövesd elleni iksz viszont fájó. Pozitívum az MTK elleni idegenbeli győzelmünk, azon a meccsen indultunk el felfelé, az a meccs adott hitet a további munkához, ahhoz, hogy jó úton járunk. Váratlan, de örömteli volt a debreceni sikerünk is.

– A Vasas elleni 1-0-s sikerünkre is büszkék lehetünk, egy jó csapat ellen fegyelmezett, taktikus játékkal nyertük. Sajnos már a piros-kékek ellen is gyengébb bíráskodást kaptunk, a Gyirmót ellenivel pedig végképp nem voltam kibékülve. Habár bizonyítani nem lehet, a gyirmóti játékos annyira nem törekedett rá, hogy a meccs elején átugorja Polgár Kristófot, ennek eredményeként hat hétre elveszítettük egyik tehetséges, ráadásul 21 éven aluli játékosunkat. Hiába próbáltuk azon a mérkőzésen is játszani a focit, az ellenfél – nyilván szíve-joga – tördelte a játékot, húzta az időt. Ezzel nincs is gond, de a játékvezető ebben partnernek bizonyult – fogalmazott.

Mészöly Géza néhány játékosa teljesítményével elégedett, a holland légiósoktól viszont a folytatásban többet vár.

– Halmosi Péter igazi kapitányként vezeti a csapatot, példamutató az edzésmunkája, a mérkőzésekhez való hozzáállása. Végighajtja a meccseket, és ha olykor el is fárad, a szíve viszi előre. Iszlai Bence is hasznos csapattag, meghatározó, nélkülözhetetlen játékosa együttesünknek. Rózsa Dániel nagyon stabilan, magabiztosan teljesített. David Williams is teszi a dolgát, termeli a gólokat. A fiatal Hegedűs János is remekül futballozik, egy bizonyos szintet mindig képes hozni. A két hollandnak, Sjoerd Overgoornak és Sjoerd Arsnak a folytatásban többet kell nyújtania. Amikor Magyarországra igazoltak, kicsit alábecsülték az NB I-et, úgy gondolhatták, itt a kevesebb is elég. Aztán persze rájöttek, hogy ez nem így van, a hozzáállásukra nem lehet panaszom, most már az a baj, hogy túlzottan görcsösek, mert annyira akarnak bizonyítani. Remélem hamarosan kiderül, lehet rájuk számítani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik