Hírek

Magyar siker a Kisorosziban rendezett Footgolf Openen

Magyarország nyerte a csapatversenyt a Kisorosziban rendezett IV. Hungarian International Footgolf Openen, amely az európai körverseny 13. állomása volt.

Egyéniben a holland Jim Kuipers győzött úgy, hogy csak többszöri szétlövés után dőlt el a dobogósok kiléte. Másodikként az argentin Matias Perrone, harmadikként pedig a szlovák Tomas Bartko zárt – a magyar szövetség tájékoztatása alapján.

Hazai részről Podusil György sokáig harcban volt az elsőségért, a hajrában azonban hibázott, s végül a kilencedik helyen végzett, így a legjobb magyar Papp Péter lett az ötödik helyével.

A kétnapos versenyt a Magyar Golf Club Puskás és Albert pályáján bonyolították, kétszer tizennyolc szakaszt teljesített a 14 országból érkezett 113 játékos.

A csapatversenybe a négy legjobb egyéni eredményt számították be, s ez alapján a magyarok végeztek az élen, minimális különbséggel megelőzve a hollandokat, míg a harmadikak a szlovákok lettek. A nők versenyét a szlovák Rebeka Rezna nyerte Major Ilona és az olasz Anna Maria Castelli előtt.

A 2009-ben, Hollandiából indult sportág lényege gyakorlatilag megegyezik a golféval, ám itt futball-labdát kell lábbal a lyukba juttatni, minél kevesebb kísérletből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik