Hírek

Gólok itt, gólok ott

Ma másodosztályú napot tartunk...

FC Oss-Almere City +2,5!

Az alsóházi rangadón nyílt játékot és gólokat várunk!
Az FC Oss nyolc meccsen mindössze hét egységig jutott, így nem meglepő, hogy csak a 16. pozíciót foglalják el a holland másodosztályban. A brigád otthon 2-0-1-es mérleget produkált – ez még elfogadható lenne, de vendégként botrányosan gyengén tolják a piros-fehérek (0-1-4, 2-15). A biztató rajt után erősen visszaesett Francois Gesthuizen alakulatának teljesítménye, amelyet hétfőn este az Ajax tarcsi elleni 0-7-tel sikerült “megkoronázni”. A védelem pocsék, már 20-szor kapitulált, otthon viszont, a Frans Heesen Stadionban képes az attraktív támadófocira – ezt például az FC Eindhoven tapasztalhatta meg, amely kiadós, 6-2-es vereségbe szaladt bele a piros-fehéreknél. A keretben egy kapus sérült.
Az Almere az előző kiírásban remekül hajrázott, így odaért a play offra. A lendület nem tartott ki a mostani kiírásra, a sirályok gyengén rajtoltak, amelyet aztán sikeresebb folytatás követett. Jelenleg 10 pontjukkal a 13. helyen tanyáznak, idegenben azonban haloványak, statisztikájuk 0-1-3. A társulat jó passzban érkezik a mai ütközetre, a két hazai siker kellő önbizalmat adhat a játékosoknak. A keretben vannak fontos hiányzók, egy jobbszélső és egy védekező középpályás sérült.
Az Ossnak 5/3, az Almerének 6/2 az over/under mutatója. Az Oss pályaválasztásával minden meccsük az elmúlt 10 esztendőben hozott legalább három találatot. Ma is erre látunk jó esélyt. Mi a gólokra fogadunk, tippünk így: +2.5!

Ajaccio-Brest Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Az Ajaccio otthon bárkire veszélyes lehet, így az élcsapatnak számító Brest sem mehet biztosra nála. Gólváltással számolunk.
AZ Ajaccio csak a középmezőny tagja 9 forduló után. 11 egységet gyűjtöttek a piros-fehérek, így jelenleg a 12. pozíciót foglalják el. Otthonukban, a Stade Francois Coty-ban erősek, három győzelem mellett csak egyszer kaptak ki. Ami figyelemre méltó, hogy valamennyi hazai fellépésükön betaláltak Olivier Pantaloni fiai. Idegenben viszont nagyon nem megy Vincentéknek, a múlt héten a Sochaux vendégeként mondtak csődöt (1-0). A keretben nincs friss sérült.
A Brest a 2. helyről várja a folytatást, a július elején kinevezett Jean-Marc Furlan vezetőedző munkájával eddig elégedettek a klubnál. A piros-fehérek 18 pontig jutottak, vendégként pedig őrzik veretlenségüket – igaz, csak egy sikert arattak (1-3-0). Maupayék idegenben is felvállalják a nyílt futballt, eddig csak egyszer nem találtak be távol otthonuktól. A formájuk biztató, két hazai siker között vendégségben remiztek a nem gyenge Le Havre pályáján. A középpályán egy sérült játékos nem tudja vállalni a játékot.
Az Ajaccio bátra futballozik hazai pályán, ám a Brest sem áll be bunkerezni. Nagyon csábító a 2-es körüli szorzó a gólváltásért. A legutóbbi két mérkőzésükön ebben a felállásban jött ez az opció. Mi erre fogadunk!

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.