Hírek

Hazai és gólok!

Ma irány az EL!

Sahtar-Braga 1-es és +1.5!

Az ukránok akár a továbbjutás küszöbére is kerülhetnek egy mai sikerrel: a Lviv Arénában nem szereznek pontot a luzitánok!
A H-jelű négyesbe a Konyaspor, a Gent és a Braga nyert besorolást. Az első játéknapon az ukránok 1-0-ra nyertek a törököknél, míg a portugál-belga csata 1-1-es döntetlennel zárult a piros-fehérek pályaválasztásával.
a Sahtar elrontotta a nemzetközi szereplést azzal, hogy búcsúzni kényszerült a BL-től. A narancssárgák a verhetetlennek semmiképpen nem nevezhető Young Boys-zal szemben maradtak alul a párosmeccsen. A második számú kupasorozatban viszont jól áll Paulo Fonseca alakulata, idegnebeli sikerével vezeti a H csoportot. De nemcsak az EL-ben, hanem a bajnokságban is menetelnek Bernardék, 9 játéknapot követően veretlenül, 25 egységgel vezetnek. A “hontalan” gárda (a bajnokságban Kharkhovban, a nemzetközi meccseken Lvivben szerepelnek) keretében továbbra is erős a dél-amerikai vonal, és a légiósok valódi erősítést jelentenek a donyeckieknek. A keretben Azevedo, egy brazil balbekk sérült, rajta kívül viszont mindenki bevetésre készen áll. A 4-2-3-1-es felállást alkalmazza majd ma is a Sahtar, Ferreyra mögött Taison, Marlos és Bernard támogathatja a támadásokat, a padról pedig bevetésre vár Kovalenko és Eduardo. Ütős kis csapat a donyecki, amely ráadásul komolyan is veszi a sorozatot.
A Braga a 4. helyre futott be májusban a portugál élvonalban, a nagy hármassal ezúttal sem bírtak a piros-fehérek. Hazai pályán félelmetesen tolták Alanék, idegenben viszont annyira nem voltak meggyőzőek. A nyáron kinevezett José Peseironak nem volt könnyű dolga, ugyanis megint majdnem egy tucat új futballista érkezett a klubhoz. A rajt jól sikerült, 4-1-1-es mérleggel a 4. helyen tanyáznak a ligában. Az EL-ben a Genttel találkoztak eddig Mauróék, és a vége 1-1 lett – azért ennél jobb kezdésre számítottak a bragai drukkerek. A keretben friss sérült nincsen, így erős csapatot tud pályára vezényelni a szakmai stáb.
A Sahtar “hazai pályán” erős, és mindenképpen tovább akar jutni csoportjából. A támadósora félelmetes, ma gólt, gólokat várunk a narancsmezesektől. Ma a Braga pont nélkül marad, tippünk 1-es és +1.5!

Ajax-Standard Liege 1-es és +1.5!

A holland együttes formába lendült, ma újabb sikert arathat.
A C-jelű négyesben még a spanyol Celta és a görög Panathinaikosz küzd a továbbjutásért. Az első játéknapon a hollandok nyertek Athénban, a vígóiak leikszeltek Liege-ben.
Döcögősen indult Peter Bosz amszterdami ténykedése. A gárda búcsút intett a BL-nek, majd a bajnokságban is értékes pontokat veszített el a szezon elején. Aztán később rendezték soraikat a piros-fehérek, a pontvadászatban négy győzelmet arattak zsinórban, nyertek a kupában, és az EL első csoportmeccsén is három pontot kasszíroztak a Panathinaikosz otthonában (1-2). az elmúlt napokban rendesen kinyílt a gólzsák az Ajaxnál, a Zwolle (bajnoki) és a Willem (kupa) is ötöt-ötöt kapott Traorééktól. A keretben Ziyech, tehát egy támadó-középpályás eltiltott lesz, friss sérültről nem számoltak be híradások.
A Standard 15 pontjával a 3. a bajnokságban, otthon nagyon keményen tolják a piros-fehérek, vendégségben viszont kevésbé hatékonyak (1-2-1). A rajtnál beragadtak Belfodilék, így jött is szeptember elején az edzőváltás. A formájuk most már összességében nem rossz, bár a kupának búcsút intettek a Geel ellen. Az EL-ben a Celta ellen csak egy remi jött össze a nyitófordulóban, Aleksandar Jankovic alakulata azonban nem érdemelt győzelmet, a Celta rászolgált az egyik pontra. A keretben Kosanovic (belső bekk) sérült.
Az Ajax formája igencsak meggyőző, Klaassenék szép számmal szórják a találatokat. Ma is várunk tőlük találatokat, és az az érzésünk, hogy az amszterdamiak otthon tartják a pontokat. Tippünk így: 1-es és +1-5!

Olvasói sztorik