Hírek

Bundaügy: a Rangadó pert nyert Lipcsei Bettával szemben

Portálunknak adott igazat a Kúria, véget ért az eljárás.

Lipcsei Betta korábban beperelte a Rangadó.hu kiadóját a bundaüggyel kapcsolatos írásainkért, amelyben exkluzív információk alapján az ő érintettségéről is beszámoltunk. Első fokon a kiadó, másodfokon a televíziós műsorvezető győzött, a Kúria pedig azzal zárta le az eljárást, hogy a Rangadónak adott igazat.

A Kúria kimondta, hogy a Rangadó.hu jogszerűen, a törvényeknek megfelelően tudósított a bundaügynek ezen részéről is. Hogy Horváth Gábor milyen terhelő vallomást tett Lipcsei Bettára, arról lapunk a jogszabályoknak megfelelően számolt be, nem torzította a valóságot, az írások a valós tényeken alapultak.

A portálunkat képviselő ügyvédi iroda elmondta, hogy a Rangadó.hu a tájékoztatási kötelezettségének megfelelően írt az ügyről, a ténybeli alapokat pedig Horváth Gábor kihallgatási jegyzőkönyvének csatolt másolata garantálta.

A tárgyidőszakban az egykori labdarúgó és a korábbi szépségkirálynő együtt éltek. Hogy Horváth visszavonta a Lipcseivel kapcsolatos vallomását, arra a műsorvezető eredménnyel azért nem hivatkozhat, mert egykori párja mindenkivel szemben visszavonta terhelő szavait, végül mégis majdnem mindenki elítéltek.

Lipcsei Bettát nem gyanúsították meg és nem emeltek vádat ellene a bundaügyben.

Múltidézés:

A Rangadó.hu 2013. február 18-án – hivatalos okiratokból szerzett információk alapján – megírta, hogy Horváth Gábor, a Siófok, a REAC és a Diósgyőr korábbi labdarúgója, a Központi Nyomozó Főügyészség koronatanúja több olyan emberre is terhelő vallomást tett, akinek neve addig nem bukkant fel a hazai bundaügy kapcsán.

A 2011. november 23-án tett meghallgatásán azt állította, hogy akkori barátnője, a Sport TV csinos műsorvezetője, Lipcsei Betta tudott a 2008. november 9-én lejátszott Siófok–Zalaegerszeg (1-4) meccs manipulálásról.

Horváth – akinek vallomása alapján több embert is meggyanúsítottak – azt állította, hogy a mérkőzés előtt nem sokkal a társaival már arról egyeztettek, hogy korábbi elhatározásukkal ellentétben mégsem manipulálják a találkozót, de Lipcsei Betta arra már megfogadta a „sokgólos” meccset az egyik internetes irodánál, ezért végül létrejött a bunda. Horváth azt állította, hogy Lipcsei Betta kérlelte őket, hogy manipulálják a meccset.

Az akkori kedvesére tett terhelő vallomását két esetben fenntartotta, de harmadik alkalommal visszavonta. Az általunk megkérdezett jogi szakértő szerint az ügyészségnek ennek ellenére nem szabadott volna figyelmen kívül hagyni ezt a vallomást.

„Lipcsei Betta is ott tartózkodott, és négyen egyöntetűen mondtuk, hogy visszautasítjuk ezt az ajánlatot, mivel sokalltuk a négy gólt. De mivel én nagyon szerelmes voltam akkori barátnőmbe, Lipcsei Bettába, erősen tudott befolyásolni, és közölte, hogy muszáj megcsinálni ezt a meccset, mert már ő is fogadott a bet365.com fogadóirodánál, és télen Amerikába szeretne menni pihenni. Jelen pillanatban ő a Sport 1 csatorna Harmadik félidő című műsorának vezetője, aki természetesen tudott arról, hogy a mérkőzés manipulálva lesz. Végül mégis úgy döntöttünk – barátnőm kérését is figyelembe véve –, hogy megcsináljuk a mérkőzést” – áll a vallomásban.

[img=”http://mork.rangado.hu/Scopes/rangado/static/images/birat1n.jpg” width=”580px”]

A Horváth Gábor kézjegyével ellátott vallomást, itt, az eredeti dokumentumra kattintva is elolvashatják

Olvasói sztorik