Hírek

Vendég és hazai

Ma két déli együttest favorizálunk...

Borussia Mönchengladbach-Barcelona 2-es és +2.5!

Nyílt mérkőzésen nyerhetnek a katalánok a Borussia Parkban!
A C-jelű négyesben a Manchester City és a Celtic harcol még a továbbjutásért.
A német együttes a 4. helyen zárt májusban, sikerrel vette a selejtezőt, így jutott az elitliga főtáblájára. A bajnokságban eddig felemásan szerepelnek André Schubert fiai: otthonukban mindenkit elvertek – legutóbb az Ingolstadtot (2-0) -, idegenben viszont kevésbé meggyőzősek, statisztikájuk 0-1-1. A BL-ben eddig egy meccsen vannak túl Sommerék: a bombaformában lévő manchesteri alakulattal szemben kapituláltak simán (4-0). A keretben vannak fontos hiányzók, Alvaro Dominguez, Strobl, Raffael, Herrmann biztosan kihagyja a találkozót, Drmic és Doucoure bevetése kérdéses. A felállás ezúttal is 3-5-2 lehet, amely 5-3-2-vé is módosulhat alkalomadtán.
A Barca a hektikusabb szezonkezdet után most már régi önmagát idézi, a BL-ben a Celtic kapott egy hetest Suarezéktől, a La Ligában pedig a Sporting otthonában vágtak egy ötöst Neymarék. Ma is a katalánok az összecsapás esélyesei, és jó eséllyel be is húzzák mindhárom pontot Turanék. Idegenben eddig száz százalékosak Iniestáék, az utolsó mérkőzéseiken jó alaposan megszórták ellenfeleiket. A keretben nem lesz ott Messi és Umtiti, rajtuk kívül viszont valamennyi alapember bevetésre készen áll.
Gólokra ezúttal nem elsősorban Rakiticék miatt fogadunk, ugyanis a Gladbach legalább annyira felvállalja a nyílt játékot, mint a katalánok. Luis Enrique alakulata jó eséllyel győz ma este is, és lesz a találkozón legalább három gól. Mi erre fogadunk!

Napoli-Benfica 1-es és +1.5!

Az olaszok nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé: a San Paolóban nem hibáznak ma este!
A déli alakulat a 2. helyen zárt májusban, így simán jutott a BL főtáblájára. Itt a B csoportba nyert besorolást a Besiktas, a Benfica és a Dinamo Kijev társaságában. Az első meccsén 2-0-ra nyert idegenben Ukrajnában, a másik összecsapás 1-1-re végződött Lisszabonban.
Maurizio Sarri nagyszerű munkát végez Nápolyban. A rutinos tréner ezüstérmet szerzett gárdájával tavasszal, és jelenleg is a 2. helyn tanyáznak Gabbiadiniék, és egyedüliként veretlenek a Serie A-ban. Otthon elverték mindhárom vendégüket, ráadásul mindannyiszor hendis volt a differencia a halványkékek javára (Milan, Bologna, Chievo). A hétvégi bajnokin a tréner kicsit tartalékos összetételben léptek pályára Hamsikék, Alan, Mertens és Milik is csak a padon kezdett. Ma mindhárman újra a kezdőben kaphatnak szerepet. Sérült Chiriches, ő nem lehet ott az ütközetben.
A Benfica portugál bajnok lett, így nem kellett selejteznie. A sorsolásra annyira nem is panaszkodhattak a piros-fehérek – más kérdés, hogy az első játéknapon azért otthon illett volna legyőzniük a Besiktast. Rui Vitória alakulata azonban elszalasztotta az esélyt, a meccs ráadásában egyenlítettek a fekete sasok. A bajnokságban parádéznak Mitrogluék, öt siker mellett egyszer remiztek, és a formájukra sem lehet panasz, a minap a Chaves pályájáról hozták el a pontokat Pizziék (0-2). Lesznek hiányzói a Benficának, Jardel, Andreas Samaris, Jonas és Rafa Silva, tehát egy bekk, illetve három, az előrejátékban használható futballista marad ki sérülés miatt.
A Nápoly kerete erősebb, ráadásul a San Paolóban még a topcsapatok is megszenvednek. Ma olasz sikert várunk, no és találatokat, legalább kettőt…

Olvasói sztorik