Hírek

Hazai és hendis hazai!

A BL-ben néztünk ezúttal is körül...

Sevilla-Lyon 1!

A spanyolok otthon félelmetesek, kellemetlen percek várnak a lyoniakra is…
Az EL címvédője a H csoportba nyert besorolást a Juventus, a Lyon és a Dinamo Zagreb társaságában. Az első játéknapon Jorge Sampaoli alakulata értékes döntetlent ért el az olasz bajnoknál, míg a másik meccsen a gallok magabiztosan verték a horvátokat (3-0).
Az andalúz alakulat a hétvégén elveszítette veretlenségét a La Ligában: a déliek 3-1-es vereséget szenvedtek a San Mamesben. A Ramon Sanchez Pizjuanban eddig hibátlanok Nasriék – az előző kiírásban is e kétarcúság jellemezte a piros-fehéreket. A keretben Carrico, Rami, Krohn-Dehli és Trémoulinas sérült, Kolodziejczak viszont visszatérhet, miután letöltötte eltiltását. A hadrend nem változik, marad a 4-2-3-1-es felállás.
A francia ezüstérmes jól kezdte a pontvadászatot, két sikert követően azonban visszaesett a fehérek teljesítménye. Azóta öt bajnokija közül csak egyet nyert meg Bruno Génésio legénysége, a hétvégén a Lorient-nál maradtak pont nélkül Fekirék. A BL-ben a Dinamo Zagrebet tükörsimán verték két hete Rafaelék, pedig már akkor sem volt bevethető Lacazette, a társulat gólgyárosa. A lyoniak idegenben meglehetősen sebezhetőek az idei szezonban, és Sevillában sem lesz könnyű dolga a gárdának. Lacezette, Grenier és Jallett sérült.
A Sevilla hagyományosan erős hazai környezetben, ma is az ő sikerüket várjuk. Tippünk így: 1-es!

Sporting Lisszabon-Legia Varsó (0-1) 1!

A luzitánok drámai körülmények között kaptak ki az első fordulóban Madridban. Ma javítanak!
Az F csoportban a Dortmund, a Real és a Legia Varsó küzd meg a továbbjutásért.
A Sporting májusban ezüstérmet szerzett hazájában, a nyáron átalakult a kerete, de Jorge Jesus vezetőedző igyekezett megfelelő játékosokkal pótolni a távozókat. A zöld-fehérek jól kezdték a pontvadászatot, hat meccsükből csak egyet veszítettek el, pénteken az Estorilt intézték le Dosték magabiztosan. A BL-ben is szervezetten és veszélyesen futballoztak Bruno Cesarék a Bernabeuban, ám ez nem ért pontot, a Real a ráadásban fordítani tudott (2-1). A keretben Lukas Spalvis, azaz egy támadó sérült.
A Legiánál áll a bál, a bajnok mélyrepülésben van, mindössze a 14. hazája pontvadászatában. Nikolicséknál meg is elégelték az eredménytelenséget, a régi edzőt menesztették, helyére Jacek Magiera ült le a padra. A fővárosiak 10 mérkőzésen 10 egységig jutottak a bajnokságban, a BL-ben pedig súlyos vereséget szenvedtek otthon a Borussia Dortmundtól (0-6). A keretben nincs friss sérült, és eltiltottja sem lesz a zöldeknek.
Valami nagyon nem stimmel a vasróiaknál, és kötve hisszük, hogy az otthonában parádézó Sporting ellen lábalnak ki a gödörből a lengyelek. Győz a Sporting, méghozzá jó eséllyel legalább kettővel. Tippünk így: hendis H!

Olvasói sztorik