Hírek

Borussia Mönchengladbach-Ingolstadt

Borussia Mönchengladbach-Ingolstadt 1-es és +1,5!

A házigazda erősebb, otthonában félelmetes – ezt ma is bebizonyítja.
A Borussia eddig nem szerepel rosszul a Bundesligában, mindössze egy freiburgi betli rontja el az összképet. Jelenleg 4 meccset követően 7 egységgel a 8. helyet foglalja el André Schubert alakulata. A Borussia Parkban megnyerte mindkét bajnokiját, a Leverkusent és a Brémát is overes meccsen intézte el (2-1, 4-1). A gárda érintett a BL-ben is, ám ott nem volt sikerélménye: a Manchester City 4-0-lal küldte haza Raffaeléket. A formájuk nem rossz, múlt szombaton kivégezték a Werdert, szerdán pedig értékes ikszet értek el Lipcsében (1-1). A keret nem lesz teljes, Alvaro Dominguez és Herrmann sérült, Doucoure bevetése kérdéses.
Az Ingolstadt májusban magabiztosan őrizte meg élvonalbeli tagságát, 40 ponttal a középmezőnyben zárt. Az idén is ilyen céllal vágtak neki a pontvadászatnak a júliusban kinevezett Markus Kauczinski vezérletével. Nem lesz könnyű esztendeje a piros-feketéknek, akik beragadtak a rajtnál: egy hamburgi remi után háromszor kaptak ki Hartmannék, igaz, a sorsolásuk sem volt könnyű, hiszen találkoztak a Bayernnel és a Herthával is. Viszont a hétközi játéknapon azért illett volna pontot szerezniük otthon Rogeréknek a Frankfurttal szemben (0-2). Egyelőre tehát 1 ponttal és 2-8-as gólkülönbséggel szerénykedik a társulat. Ma sem vár rájuk könnyű feladat, még úgy sem, hogy a szakvezetés csak a támadó középpályás, Kittel szerepeltetését nem veheti biztosra.
A Borussia támadópotenciáljában bízunk, ezért is szavazunk bizalmat Hazardéknak. Azt gondoljuk, hogy győznek a zöld-feketék, és lesz legalább két találat a mérkőzésen. Tippünk így: 1-es és +1,5!

Paks-MTK 1!

A csertői-csapat életjelet adott magáról, végre elmozdult a kieső helyről. Ma ismét sikert arathat…
Egyik együttes sem szerepel jól a Mennyei Bajnokságban. A házigazda kerete nem sokat változott, sőt, inkább erősödött, ennek ellenére a 9. forduló kieső helyen találta a tolnaiakat. Aztán a szerdai, mezőkövesdi siker hatására feljött a 9. pozícióba a zöld-fehér gárda, amely 10 egységgel rendelkezik immár. Hazai környezetben még veretlenek Bartháék, viszont csak a DVTK-t tudták legyőzni, a másik három meccsüket ikszre adták. Otthonukban nem igazán játszanak gólgazda mérkőzéseket, találati mutatójuk 3-2. A keretben a hétközi játéknapon kiállított Kecskés nem lehet ott.
Az MTK is bukdácsolva kezdte a szezont, az EL-től villámgyorsan elbúcsúztak Torghelléék, és a bajnokságban is úgy futballoztak le négy fordulót, hogy nem sikerült betalálniuk. Az első sikerre augusztus közepéig kellett várniuk, ekkor viszont igazi nagyvadat, a Vidit győzték le. Azóta összekapták magukat a kék-fehérek, ám a múlt hétvégén súlyos, 5-0-ás zakóba szaladtak bele a Kispest vendégeként. Szerdán azért jóvá tettek valamit Poórék, és legyőzték Dunaújvárosban a DVTK-t. Theodoru Vaszilisz gárdája igencsak szélsőséges teljesítményekre képes: verték a Vidit és a Fradit, ugyanakkor kikaptak a Mezőkövesdtől, és nem bírtak a Gyirmóttal sem… Ez a hullámzó produkció részben indokolható azzal, hogy sok a fiatal a fővárosiak keretében, ám felelőtlenség lenne minden hibára az átlagéletkorban keresni a választ…
A Paksnak nagyon jót tett a kövesdi siker, és azt gondoljuk, hogy a tolnaiak ismét nyerhetnek. Az MTK képes meglepetést okozni, akár pozitív, akár negatív irányban – ma szerintünk nem szereznek pontot Geráék. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik