Hírek

Német egy, holland kettő

Ma aztán tuti, hogy nem maradunk gólok nélkül...

Dortmund-Freiburg 1-es és +3.5!

A Borussia száguld, ma is sokgólos meccsen diadalmaskodhat!
Thomas Tuchel alakulata eddig ellenállhatatlanul menetel a szezonban. Pontosítanánk, azért egyet botlottak a sárga-feketék – Lipcsében kikaptak -, de összességében pazar támadófocijuk eredményességgel is párosul. A Bundesligában 9 pontosak, 4 meccsen 13-3-as gólkülönbséget hoztak össze, a kupában és a BL-ben is kapott gól nélkül tudták le az első fordulót. A Trier otthonában hármat, Varsóban hatot hintettek Castróék. A hétközi fordulóban az erős Wolfsburgnál jártak, és ha már ott voltak Dembeléék, be is fűzték az oktatófilmet: 1-5 lett a végeredmény! Götzéék a Signal Iduna Parkban eddig mindkét ütközetüket behúzták, a Mainzot 2-1-re, a Darmstadtot 6-0-ra gyűrték le. A brigádra igencsak kemény sorozat vár, a mai találkozót követően e négy együttessel találkoznak: Real Madrid, Leverkusen, Hertha, Sporting. Ezért is érthető, hogy rotálja a keretet Tuchel mester. A mai összecsapást biztosan kihagyja majd a Bartra, Bender, Subotis, Durm négyes, Reus még lábadozik.
Christian Streich együttese újonc a ligában. Májusban magabiztosan nyerte meg a Bundesliga II küzdelemsorozatát, a nyáron pedig igyekeztek megerősíteni a keretet. Ez részben sikerült is, bár igazi klasszist ebből a költségvetésből nem tudtak szerződtetni. A tavalyi alakulat viszont zömében egyben maradt, és eddig a gárda nem is vall szégyent a legmagasabb osztályban. Négy mérkőzésen hat pontig jutottak a fekete-fehérek. Odahaza verték a Gladbachot és a Hamburgot, viszont a Herthánál és a Kölnnél kikaptak. E kétarcúság korábban is jellemezte a brigádot, és azért ma sem lesz könnyű dolga idegenben Petersenéknek… A bátor, 4-3-3-as felállás ma óvatosabb 4-2-2-es hadrenddé alakulhat, a szakmai stáb dolgát az nehezíti, hogy három belső védő mellett egy csatár is kidőlt a sorból.
A Borussia megnyeri a találkozót, és emellett gólokat is várunk. Az utolsó két Dortmundban megrendezett ütközetükön volt legalább négy találat – ma is ebben bízunk. Tippünk így 1-es és +3.5!

Almere City-Maastricht +2.5!

A gólok játsszák ma a főszerepet a találkozón!
A házigazda egyelőre csak a középmezőny alján tanyázik, hét fellépésén hét egységet szerezve. Otthon két siker mellett egyszer kikapott, mindannyiszor gólgazdag körülmények között. Over/under mérlege 5/2. A formája felfelé ívelő, a Den Bosch hazai kivégzése után idegenben ment tovább a kupában egy kiscsapattal szemben. A keretben egy védekező középpályás és egy jobbszélső sérült, így őket nem vetheti be Jack de Gier vezetőedző.
Az MVV 14 pontjával a 4. pozíciót foglalja el a tabellán, a piros-fehérek eddig a várakozáson felül teljesítenek. Idegenben még nem találtak legyőzőre, két győzelem mellett kétszer megosztozott a pontokon. Az utolsó bajnokiján a remek passzban lévő Ajax tarcsit verték Ron Elsen fiai (1-0). A kupából kiestek a Volendam otthonában, a 3-3-as végeredmény után a büntetőpárbajban véreztek el Kuipersék. A támadójáték az erősségük, gólkülönbségük 13-8, idegenben 8-6. Az over/under mutazójuk szintén 5/2. Nincs friss sérült a keretben.
Az az érzésünk, hogy mindkét alakulat felvállalja ma is a támadófoxit. És ha így lesz, akkor garantáltak a gólok, legalább három. Tippünk így: +2.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik