Hírek

Minden munkálat időben elkészül az MTK új stadionjában

Befejezéséhez közeledik az új Hidegkuti Nándor Stadion építése. Görözdi György, az MTK Budapest kiemelt beruházásokért felelős projektigazgatója beszélt az MTK hivatalos honlapján az építkezés állásáról és a legfrissebb fejleményekről.

– Az MLSZ módosított bajnoki menetrendje, illetve az UEFA által előírt válogatott szünet folytán előállt helyzet, miszerint a nyitómérkőzésre az eredeti tervektől eltérően, 2016. október 13-án kerül sor, arra a bátor lépésre ösztönözte az MTK Budapestet, hogy a későbbi, a fejlesztési területekhez tartozó legfontosabb munkálatokat tartalékidő nélkül, még a megnyitó előtt végeztesse el.

– Minden olyan, a későbbi működést zavaró – zajjal, szennyezéssel járó – építési munkára, amely a közbeszerzési törvény által lehetővé tett 15%-os szerződésmódosítási értékhatáron belül elvégeztethető, a megnyitó napjáig sor kerül. Ilyen például a stadion Salgótarjáni úti, eredetileg árkádszerűen nyitott oldalának beépítése bérleményi területekké, vagy az úgynevezett sky boxok nagyobb számban történő teljes kiépítése. Ezen feladatok elvégzésének a megszervezése természetesen kihat a környezet és egyes belső részek teljes kiépítésére is. A déli homlokzat építése visszahat a szomszédos homlokzat szigetelésének befejezésére, a nagy mennyiségű anyag szállításához szükséges út térkőburkolata csak a pluszmunkák elvégzése után fejezhető be, a burkolatok védelmét szolgáló takarások eltávolítására, vagy éppen a végső takarítás elvégzésére is ekkor kerülhet majd sor. Mindent egybevetve, jól állunk a beruházással, minden munkát határidőre elvégzünk – zárta az interjút Görözdi György.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik