Hírek

Minden munkálat időben elkészül az MTK új stadionjában

Rangadó
Rangadó

2016. 09. 21. 12:24

Befejezéséhez közeledik az új Hidegkuti Nándor Stadion építése. Görözdi György, az MTK Budapest kiemelt beruházásokért felelős projektigazgatója beszélt az MTK hivatalos honlapján az építkezés állásáról és a legfrissebb fejleményekről.

– Az MLSZ módosított bajnoki menetrendje, illetve az UEFA által előírt válogatott szünet folytán előállt helyzet, miszerint a nyitómérkőzésre az eredeti tervektől eltérően, 2016. október 13-án kerül sor, arra a bátor lépésre ösztönözte az MTK Budapestet, hogy a későbbi, a fejlesztési területekhez tartozó legfontosabb munkálatokat tartalékidő nélkül, még a megnyitó előtt végeztesse el.

– Minden olyan, a későbbi működést zavaró – zajjal, szennyezéssel járó – építési munkára, amely a közbeszerzési törvény által lehetővé tett 15%-os szerződésmódosítási értékhatáron belül elvégeztethető, a megnyitó napjáig sor kerül. Ilyen például a stadion Salgótarjáni úti, eredetileg árkádszerűen nyitott oldalának beépítése bérleményi területekké, vagy az úgynevezett sky boxok nagyobb számban történő teljes kiépítése. Ezen feladatok elvégzésének a megszervezése természetesen kihat a környezet és egyes belső részek teljes kiépítésére is. A déli homlokzat építése visszahat a szomszédos homlokzat szigetelésének befejezésére, a nagy mennyiségű anyag szállításához szükséges út térkőburkolata csak a pluszmunkák elvégzése után fejezhető be, a burkolatok védelmét szolgáló takarások eltávolítására, vagy éppen a végső takarítás elvégzésére is ekkor kerülhet majd sor. Mindent egybevetve, jól állunk a beruházással, minden munkát határidőre elvégzünk – zárta az interjút Görözdi György.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.