Hírek

Gólok itt, amott nem

Göteborg-Örebrö +2.5!

Az élcsapatok csatájától gólokat várunk!
Jörgen Lennartsson alakulata ezúttal sem ünnepelhet bajnoki címet. A kékeke a 4. helyen állnak 36 egységgel, a bajnok és jelenlegi listavezető viszont már 50-nél jár. A társulat otthon veszélyes, mérlege 7-2-1, ehhez 17-9-es gólkülönbség társul. A formája vegyes, egészen hullámzó, ám otthonában május óta mindenkit kivégzett. A minap a Hackennél vizitált, és hiába szereztek kétgólos előnyt Salomonssonék, a vége csak döntetlen lett. A keretbe lesz eltiltásából visszatérő focista, friss sérülésről pedig nem számoltak be a szakportálok. Marad a 4-4-2-es felállás.
Az Örebrönél nem volt ilyen magasra téve a léc, mint a Göteborgnál, Alexander Axén brigádja eddig teljesen jól szerepel. Az 5. pozíciót foglalja el 35 ponttal, amelyet 22 fellépésen szedett össze. A társulat idegenben sem gyenge, mérlege 5-2-4, ehhez pedig impozáns, 20-15-ös gólkülönbség párosul. Az elmúlt három fordulóban megőrizte veretlenségét a brigád, igaz, nem rangadókon szerepeltek Sköldék. A keretben egy bekk sérült, egy eltiltott játékos viszont visszatérhet.
A Göteborgnak 12/10, az Örebrönek 14/8 az over/under mutatója. A tavaszi meccsük 3-2-es Örebrö sikerrel zárult.
Azt gondoljuk, hogy a találatokban megint van fantázia. Jó eséllyel három gólt összehoznak a felek. Mi erre az opcióra fogadunk! Tippünk így: +2.5!

Deportivo-Leganes -2.5!

A spanyol kiscsapatok meccsén alig ha lesz sok találat…
A nyáron kinevezett Gaizka Garitano vezetőedzőnek volt dolga őven, hiszen a társaság elveszítette legjobb gólvágóját (Lucas Perez az Arsenalhoz ment), emellett féltucat új futballista öltözött csíkosba (Andone, Babel, Charles Gil, Colak, Fajr, Juanfran, Joselu). A rajt pazarra sikeredett, 2-1-re verték az Eibart, azóta viszont nem ünnepelhettek győzelmet Arribasék. A Betistől ponttal tértek haza, majd kikaptak a Riazorban a Bilbaótól, hétfőn pedig remiztek az Alevesnél. Most tehát 5 egység áll a nevük mellett, ezzel a középmezőnyben állomásoznak. A Depor alaptaktikája a stabilitásra épül, 4 meccsen összehozott 2-2-es gólkülönbsége azért meglehetősen beszédes. A 4-2-3-1-es felállással kezd a La Coruna-i alakulat, amelyben lesznek hiányzók. A védelem tengelyében Sidnei, a balbekk Fernando Navarro, valamint a Stoke-tól hazahozott center, Joselu.
A Leganes újonc a ligában, jelenleg 4 pontja van. A rajt jól sikerült a brigádnak, nyertek Vígóban, majd otthon meglepetésre pontot mentettek az Atleticoval szemben. Utána már nem jött össze a pontszerzés sem Gijonban, sem otthon a Barca ellen. Az utolsó fellépésükön egy ötöst kaptak a katalánoktól Insuáék. Az együttes masszív védekezés jellemző, az 5-4-1-es felállást alkalmazza leggyakrabban, amely támadásban azért átmehet 3-5-2-es hadrendbe. A Leganes pontért utazik, amelyre jó is lehet a brigád. A keretben nincs friss sérült.
Azt gondoljuk, hogy a két kiscsapat ütközete nem hoz majd sok találatot. A felek óvatosan futballoznak majd, és így három gólt nem hoznak majd össze. Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik