Hírek

Angol kupa, német bajnoki

Stoke-Hull City 1!

A Ligakupában vigasztalódhat a bajnoki rajtnál beragadt piros-fehér alakulat.
Eddig messze elmarad a várakozástól a Stoke City teljesítménye, a piros-fehérek 5 bajnokin egyetlen pontot szerezve egyelőre az utolsók a Premier League-ben. Mark Hughes alakulata rossz passzban van tehát, a Middlesborough elleni remi az első játéknapon történt, azóta jöttek a verések. A hétvégén is súlyos zakóba szaladtak bele Arnautovicék: a Crístal palace 4-1-gyel küldte hazai a csíkosakat Londonból. A Ligakupában eddig egy kört már mentek viszont Krkicék: a Stevenage otthonában magabiztosan nyertek a veterán Peter Crouch vezetésével (0-4). A keretben Affelay és Ireland mellett Butland kapus sérült.
A Hull újonc a Premier League-ben, a tigrisek pazarul is kezdtek, a Leicestert és a Swansea-t is legyűrték, azóta viszont egy iksz mellett kétszer is kikaptak. Mike Phelan menedzser alakulata a legutóbbi játéknapon méretes zakóba szaladt bele hazai környezetben: az Arsenal meg sem állt négy gólig (1-4). A Ligakupában az Exeternél nyertek a narancssárga-feketék. A keret ezúttal sem lesz teljes, a védelemben hárman is sérüléssel bajlódnak, ráadásul egy center és egy kapus is kidőlt a sorból.
A Stoke keretét erősebbnek érezzük, s noha biztosan mindkét alakulat némiképp felforgatott összetételben lép majd pályára, a házigazdánál lényegesen nagyobb a szakvezetés mozgástere. Mi bizalmat szavazunk a házigazdának. Tippünk így: 1-es!

Bayer Leverkusen-Augsburg 1-es és +1,5!

A Leverkusen erősebb ellenfelénél, és a BayArénában nem szokott botlani. Hazai sikert és gólokat várunk!
Roger Schmidt alakulata eddig szeszélyesen teljesít az idei szezonban. A Bundesligában a hazai meccsüket megnyerték a piros-feketék, viszont mindkét kimozdulásuk kudarccal zárult, legutóbb Frankfurtban maradtak pont nélkül Tahék. A BL-ben a CSKA Moszkva ellen kezdtek Kamplék, és hiába szereztek gyorsan kétgólos előnyt, a vége 2-2 lett. Érdekesség, hogy eddig valamennyi tétmeccsükön jött a mindkét csapat szerez gólt opció… A támadójátéka nem rossz, Chicharitóék bármelyik védelmet képesek megzavarni, viszont a védekezés még nem állt össze. A ma esti találkozón Kiesling, Bellarabi és Yurchenko nem lesz bevethető sérülés miatt.
Az Augsburg is három pontos eddig, idegenben a Bremen vendégeként nyertek a fehér-pirosak, viszont mindkét hazai fellépésüket bebukták: a Wolfsburg és a Mainz is hendis különbséggel győzött nála. A keretben egy belső védő és egy balszélső sérült, ám ettől függetlenül nem változik a 4-2-3-1-es alapfelállás. A csúcsék Finnbogason lesz, mögötte Bobadilla, JI és Koo kaphat szerepet, de Kacar és Altintop is bevetésre készen áll.
A Leverkusen a találkozó esélyese, és szerintünk nyernek is Pohjanpaloék. Emellett viszont bízunk a gyenge védelmekben is, így legalább két találattal kalkulálunk. Tippünk így: 1-es és +1.5!

Olvasói sztorik