Hírek

Villarreal-Real Sociedad

Villarreal-Real Sociedad 1!

Bár a házigazdák két csatára is sérült, az ugyancsak tartalékos baszkok ellen így is behúzzák a három pontot.
A Villarreal nem kezdte rosszul a szezont, bár azért a BL-búcsú biztosan elkeserítette a drukkereket (A Monaco oda-vissza verte a sárgákat), no és a klub pénztárosát is… A La Ligában viszont eddig még veretlenek Patóék, a Granadánál ikszeltek, aztán otthon a Sevillával is, majd legutóbb Malagáról már három egységgel távoztak. Csütörtökön aztán az EL-ben is megkezdték a szereplést Fran Escribá fiai: 2-1-re ugyan nyerte, de a svájci másodosztályú FC Zürich ellen azért ez nem túl nagy bemondás… Még akkor sem, ha tudjuk, hogy Soldado és Bakambu, azaz két gólerős támadó is sérült. A kongói csatár visszatérésére van némi esély. Ha nem, akkor Pato mellett a fiatal Borre kaphat ismét bizonyítási lehetőséget.
A Real Sociedad viszontagságos bajnokságot hagyott a háta mögött. A gyenge rajt után Eusebio mester összekapta a társulatot, amely végül a középmezőnyben zárt. A nyáron Juanmi megszerzése volt a legnagyobb húzásuk a csíkosaknak, akik az első játéknapon a Real Madridot fogadták. Nem tudtak meglepetést okozni Martinezék, a királyiak 3-0-ra nyertek. A következő játéknapon Pamplónában szerepeltek Illaramendiék, és el is hozták mindhárom pontot az újonctól (Osasuna 0-2), legutóbb viszont nem bírtak az Anoetában az Espanyollal (1-1). A keret nem lesz teljes, Agirretxe, Martinez, Concha, Canales kihagyja a találkozót, Raul Navas viszont már tán bevethető lesz a védelemben.
Sansonéék a mérkőzés esélyesei, és azt gondoljuk, hogy a sárgák otthon is tartják a pontokat a baszkok ellenében. Tippünk így: 1-es!

Watford-Manchester United 2!

A Mourinho-legénységnek muszáj javítaniuk, erre ma jó esélyük nyílik a Vicarage Roadon.
A Watford menedzsert váltott a nyáron, érkezett a rutinos Walter Mazzari, és vele néhány új arc. A piros-sárgák felemásan kezdték a szezont, a két hazai meccsüket egyaránt elveszítették a Premier Legue-ben, igaz, a Chelsea és az Arsenal volt az ellenfél. Emellett a Ligakupának is búcsút intettek a Vicarage Roadon az alacsonyabb osztályú Gillengham ellen. Idegenben ugyanakkor még veretlenek Ighaloék, a szenteknél remiztek, a múlt hétvégén pedig nyertek a West Ham vendégeként (2-4). A támadójátékkal nincs különösebb gond, nem úgy a védekezéssel: négy bajnokin nyolcszor kapituláltak már Gomesék. A keretben egy támadó és két bekk nem lesz bevetető, de az alapcsapat rendelkezésre áll.
A vörösök zseniálisan kezdtek Mourinhóval a kispadon, háromszor nyertek sorozatban a Premier League-ben, aztán viszont botlottak, ráadásul a városi derbin (ManCy 1-2). Az Old Traffordon elszenvedett vereség után csütörtökön Rotterdamban léptek pályára Pogbáék, és ismét kikaptak, ezúttal a Feyenoordtól (0-1). A Rashford-Martial páros kezdett elől, de súlytalannak bizonyult. Bő egy óra után jött az Ibra-Depay páros, de nekik sem jött össze a gólszerzés. A United kerete nagyon erős, elvileg a szakmai munkával sincs probléma, most már tehát minden adott a jó szerepléshez. Shaw, Phil Jones sérült, Mkhitaryan viszont ott lehet a keretben.
A Manchester United az egyik legkedvesebb játszótársával találkozik ma délben: a vörösök eddig mind a hat bajnoki meccsüket megnyerték a Watford ellen, és az FA-Kupában is Rooney-ék diadalmaskodtak kilenc esztendővel ezelőtt. Ma sem borul a papírforma, Matáék visszatalálnak a helyes útra. Tippünk így: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik