Hírek

Egy vendég, egy hazai

Egy magyar, egy német bajnoki...

Újpest-Videoton 2!

A rangadón a fehérváriakat érezzük esélyesebbnek!
Az Újpest nem igazolhatott a nyáron, így papíron a tavalyinál gyengébb kerettel vághatott neki a szezonnak. Jelenleg 13 egységével az 5. pozíciót foglalja el. Két vereséggel nyitottak Vignjevicsék, utána viszont négy sikert és egy ikszet könyvelhettek el Lázokék. A bajnoki szünetet követően a Nagyerdőben szerepeltek a IV. kerületiek: a túra vereséggel zárult, a Loki 2-1-re győzött. Andricék étmeneti otthonukban 2-1-1-es mérleget produkáltak, csak a Honvédtól kaptak ki, de annak már két hónapja. Jó hír, hogy a sérültek közül többen felépültek, Balogh Balázs például gólt is szerzett a szerda, Felsőzsolcán 4-0-ra megnyert Magyar Kupa mérkőzésen.
A Vidi a szeszélyes rajt után egyre jobb formát mutat. Henning Berg azért nincs rossz helyzetben, hiszen az átigazolási piac zárta előtt még tovább erősödött a keret: válogatott focisták érkeztek, így a piros-kékeknek most már nem elérhetetlen a hőn áhított bajnoki cím. A felturbózott fehérvári társulat a múlt szombaton 3-0-ra verte a Halit, majd a kupában is lesimázta ellenfelét: 4-0-ra nyert a mesterhármast elérő Scsepovics vezérletével a brigád. A Videoton jelenleg a 4. 13 ponttal, Feczesinéké a legjobb támadószekció, már 17 találatnál járnak. A keret elképesztően mély magyar szinten, így Pátkaiék most már szinte mindenhol esélyesként lépnek pályára.
Utolsó randevújukon Juhászék idegenben 3-0-ra nyertek a lilák ellen. Ma is a Videotont érezzük esélyesebbnek, 2-es feletti szorzóért érték is van benne. Tippünk így: 2-es!

Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 1-es és +2.5!

A Bl-ben elszenvedett vereség után a Bundesligában vigasztalódhat a házigazda a tartalékos vendégek ellen!
A ‘Gladbach számára eddig felemásan indult a szezon. A BL-ben gáláztak a zöld-fehér-feketék, oda-vissza verték a Young Boysot, így a főtáblára jutottak. Ott viszont szerdán nagy verésbe szaladtak bele Sommerék: az Agüeró vezette Manchester City 4-0-ra páholta el a németeket. A Bundesligában a Borussia-Parkban 2-1-re győzték le a jó erőkből álló Leverkusent, viszont a freiburgi kimozdulás kudarcba fulladt (3-1). A Hazardék védekezése a második játékrészre összeomlott, így hiába vezettek még szünetben a vendégek, a vége hendis zakó lett. A szakvezetés nem számíthat Herrmann, Alvaro Dominguez, Daocoure és Drmic sérült.
A Werder gyalázatosan indította a bajnokságot: két meccs, nulla pont, 1-8-as gólkülönbség és kupabúcsú… A bajorok elleni idegenbeli vereség még az elfogadható kategóriába tartozik (bár a hatos azért soknak tűnik…), de az Augsburg elleni fiaskó a Weser-stadionban már sokaknál kiverte a biztosítékot. És akkor még nem szóltunk a kiscsapattal szembeni kupabúcsúról. Viktor Skripnik vezetőedző nincs kellemes helyzetben, hiszen az eredmények nem jönnek, ráadásul rengeteg a sérült az északiaknál. Santiago Garcia, Pizzaro, Moisander, Kruse, Bartels, Caldirola biztosan kihagyja a mai ütközetet, Bargfrede és Eilers visszatérésére van halovány esély.
Az előző kiírásban kétszer találkoztak a felek a Borussia-Parkban. A Bundesligában 5-1-re hengereltek a hazaiak, a kupában viszont meglepetésre 4-3-ra a brémaiak diadalmaskodtak. Ma sem lesz hiány gólokban, és azért Raffaelék kiengesztelik szurkolóikat, azaz nyernek. Tippünk így: 1-es és +2.5!

Olvasói sztorik