Hírek

Hazai esélyek

Ma az EL-ben néztünk körül...

AZ Alkmaar-Dundalk 1-es és -4.5!

A hazaiak pompás formában vannak, ma is nyernek, no de azért a stabil írek ellen nem lesz könnyű dolguk…
A D csoportban a Zenit és a Maccabi társaságában szerepel a két együttes.
Az AZ nyáron elveszítette elsőszámú gólvágóját, Janssen a Tottenhamba igazolt. Helyére igazoltak támadókat a csapatnál, John van den Brom vezetőedzőnek így tehát valamelyest megkönnyítették a helyzetét. A piros-fehérek nagyszerűen kapták el a rajtot, a bajnokságban 5 fordulót követően 10 egységgel az élmezőnyben tanyáznak, sorozatban három sikert könyvelhettek el Friday-ék. Az EL-ben a 4. selejtezőkörben a szerb Vojvodina került Vlaarékkal szembe: idegenben 3-0-ra nyertek a hollandok, így a visszavágón az AFAS Stadionban már elegendő volt a 0-0 is a továbbjutáshoz. A gárda a 4-2-3-1-es felállást alkalmazza, amely támadásban villámgyorsan alakul át 4-3-3-as hadrenddé. Az iráni Jahanbakhsh nagy formát mutat, a legutóbbi három bajnokin egyaránt betalált a jobbszélső. A keretben egy belső védő sérült, ő nem léphet pályára ma este.
A Dundalk kis híján csodát tett, az ír bajnok majdnem a BL-főtáblára jutott. Nikolicsék állták az útjukat az utolsó körben, de addig hatalmas meglepetéseket okoztak a fekete-fehérek. Az izlandi FH után a fehérorosz BATE ellen is továbbléptek Stephen Kenny fiai. A bajnokságban is turbó üzemmódba kapcsoltak Mc. Millanék, a remeklés elsősorban a stabil védekezésnek köszönhető: 24 fellépésen mindössze 15-ször kapitulált a hátsó alakzat. Az első EL-főtáblás mérkőzésére készülő alakulatnál egy jobb bekk sérült.
Minden tiszteletünk a Dundalké, ám ma nem gondoljuk, hogy pontot tudnának szerezni a jó passzban lévő Alkmaar otthonában. Viszont összeomlást sem várunk, így az 1-es és -4.5-ös opció mellett tettük le a voksunkat!

Anderlecht-Gabala 1-es és +1.5!

A belgák gólerősek, de nem csak elől. Ma nyerhetnek, és várunk találatokat is…
A C-jelű kvartett másik két tagja a Mainz és a St. Etienne.
A belga együttesnél René Weilert bízták meg a szakmai munka irányításával a nyáron. A svájci szakember bemutatkozása nem sikeredett fényesre, a lilák a Rosztovval szemben alulmaradtak a BL-selejtezőben, így csak a második számú európai kupasorozatban folytathatták. Itt viszont leiskolázták a cseh Slavia Prahát – mindkét meccset 3-0-ra nyerték meg a brüsszeliek. A bajnokságban a 2. helyen állnak 6 fordulót követően Stanciuék, három siker mellett háromszor remiztek. A hétvégén a Charleroi járt a Constant Vanden Stock-ban, a vége 3-2 lett a házigazda javára. Hanniék gólkülönbsége 14-8, 6 ütközetük közül 5-ször jött az over-opció. A keretben vannak hiányzók, egy balszélső és két szélső hátvéd sérült, egy belső bekk pedig eltiltását tölti.
Az azeri Cagala a grúz Szamtredia, az MTK, a Lille és Maribor kiejtésével jutott el a főtáblára. A piros-feketék az előző szezonban a 3. helyen zártak, a mostaniban viszont már az élen állnak: egy vereséget három siker követte, 12 rúgott góljukra mindössze kettőt kaptak. A keret nagyon sokszínű, francia, észt, grúz, ukrán, brazil, szerb, horvát és lengyel futballista is szerepel Roman Grygorchuk alakulatában. A szakvezetés egy középpályásra nem számíthat, mert eltiltott lesz. Friss sérülésről nem jelent meg információ.
Az Anderlecht erősebb mai ellenfelénél, viszont nem szabad leírni az azerieket sem. Hazai sikert és legalább két találatot várunk ma Brüsszelben! Tippünk így 1-es és +1.5!

Olvasói sztorik