Hírek

Déli túrák

Real Madrid-Sporting Lisszabon 1-es és +2.5!

Az F csoport küzdelemsorozata déli rangadóval veszi kezdetét: szerintünk nyernek a hispánok, no és találatok is lesznek szép számmal!
A két továbbjutó helyért még a Dortmund és a Legia Varsó küzd meg.
Az Ibériai-félsziget két legjobb formában lévő alakulata találkozik egymással az elitligában. A Real májusban ezüstérmet szerzett, de a BL-trófeát elhódította. Maradt Zidane a padon, a keretben pedig ezúttal nem történt eget rengető változás. Morata jött a Juventusból, a fiatal válogatott támadó pedig élvezi a tréner bizalmát. A királyiak mindhárom bajnokijukat behúzták, a hétvégén az Osasuna kapott méretes zakót a Bernabeuban (5-2). Érdekesség, hogy a védelemből hárman is eredményesek voltak, Ramos, Pepe és Danilo mellett Modric és Ronaldo talált be a pamplonaiak hálójába. CR7 visszatérése tehát megtörtént, ma is ott lesz a friss Eb-győztes klasszis egykori klubja ellen. A madridiaknál Isco, Fábio Coentrão sérült, Navas kapus is kihagyott edzéseket, szerepeltetése erősen kérdéses. Ha nem jön rendbe a Costa Rica-i portás Achilles-sérülése, úgy Casilla áll majd a gólvonalon.
A Sporting az előző kiírásban a második helyen végzett, így egyenes ágon jutott a főtáblára. A zöld-fehéreknél volt mozgás rendesen a nyáron, Slimani nem tudott nemet mondani az angol bajnok megkeresésére – helyére érkezett Bast Dos a Wolfsburgtól és Joel Campbell az Arsenaltól. A gárda nagyon elkapta a fonalat, négy játéknapot követően az élen áll, száz százalékos produktumához 8-1-es gólkülönbség társul. Jorge Jesus egy balbekkre és egy támadóra nem számíthat sérülés miatt.
A latin derbin hazai sikert és gólokat várunk. A realban benne van a potenciál, de a mai Sportingot sem szabad leírni – simán betalálhatnak Alan Ruizék. A tippünk így 1-es és +2.5!

Juventus-Sevilla 1!

Győzelemmel kezdheti a BL-t a torinói alakulat. A Sevilla egyelőre nem tudja leküzdeni “idegen-fóbiáját”.
A négyesbe még a Lyon éd s Dinamo Zagreb került.
A Juventusnál Morata ment, Higuain érkezett a nyáron, ezzel össze is tudjuk foglalni a legnagyobb változást a zebrák keretében. A Nápolytól elcsábított center remekül illeszkedett be új alakulatába – a hétvégén duplázott a Sassuolo ellen 3-1-re megnyert bajnokin. Khediráék száz százalékos teljesítményt nyújtva az élről várják a folytatást, a Fiorentina-Lazio-Sassuolo trió ellen 6-2-es gólkülönbséget hoztak össze. Allegri továbbra is a 3-5-2-es hadrendet favorizálja, problémát az jelent számára, hogy Lichsteiner, a brigád svájci jobb futója eltiltás miatt nem léphet pályára. Marchisio, Mandragora és Mattiello sérült, ők is kihagyják az ütközetet.
A Sevilla műjusban megnyerte az Európa Ligát, így kvalifikálta magát a BL-főtáblára. Az andalúzok az előző kiírásban elképesztő kétarcú alakulat benyomását keltette. A Ramon Sanchez Pizjuan stadionban bárkit képesek voltak legyilkolni, de mihelyst elhagyták a Sevilla-táblát, elfogyott a tudomány… A nyáron váltás történt a kispadon, Unai Emery elfogadta a PSG ajánlatát, helyére a volt cjilei kapitány, Jorge Sampaoli érkezett. A bajnokságban két hazai siker mellett egy idegenbeli ikszet értek el a piros-fehérek (Villarreal0-0), tehát jól kezdődött a pontvadászat Vitoloék számára. Az átigazolási szezonban Gameiro távozott az Atletico Madridhoz, őt az ex-palermói Vasquezzel igyekeznek pótolni a déliek. Rajta kívül érkezett még Vietto, Ben Yedder, Nasri, Sirigu, Ganso, Correa, Kiyotake és Sarabia – szép feladat ennyi új focistából csapatot fabrikálni… Ma a dél-amerikai tréner nem számíthat sérülés miatt Krohn-Dhlire, Viettóra, Trémoulinasra és Soriára, eltiltás miatt pedig Kolodziejczakot kell pótolni a védelem tengelyéből.
A Juventus otthon brutálisan erős, a Sevilla viszonyt rettentő gyámoltalan idegenben. Ma a torinói együttes megszerezheti első sikerét a csoportban, az andalúzok meg majd javítanak – természetesen Sevillában. Tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik