Hírek

Vendégesélyek…

Ma egy magyar és egy olasz találkozót találtunk fogadásra érdemesnek...

Palermo-Napoli 2-es és +2.5!

A déli derbin a vendégek eseménydús mérkőzésen nyerhetnek!
A Palermónál nem történt semmi extra, csak megint elküldött egy edzőt Zamparini, a klub tulajdonosa. Ballardinit Roberto De Zerbi követi a kispadon, a fiatal tréner pedig nincs könnyű helyzetben: bent kellene tartani a rózsaszínűeket a Serie A-ban. Már ha addig ő lesz még a tréner…
Májusban az utolsó játéknapon vívta ki az élvonalbeli tagság meghosszabbítását. A Renzo Barberában sem erős a társulat, alig billent pozitívba a hazai mutatójuk. A nyáron inkább gyengült, mint erősödött a brigád. Meghatározó futballisták távoztak (Sorrentino, Vazquez, Benali, Gilölardino, Vivoano), helyükre inkább középszerű játékosok jöttek – ez alól Diamanti jelent kivételt. A magyar különítmény (Balogh, Sallai) egyelőre kapja a bizalmat, nagy kérdés, hogy az új szakmai stáb miként vélekedik majd honfitársainkról. A nyitányon otthon kilátástalan játékkal kaptak ki a szigetlakók, a Sassuolo 1-0-ra győzött. Aztán nagy meglepetésre pontot szereztek Rispoliék a San Siróban az inter vendégeként. Ma Quaison és Trajkovski sérülés miatt nem lehet ott a keretben.
Maurizio Sarri, a Napoli trénere az előző kiírásban megtett mindent a csapatával – ez az ezüstéremhez volt elegendő. A Juvét nem bírták megszorítani a halványkékek, de a Romát maguk mögött tudták tartani. A nyáron Higuain távozása jelentette a legnagyobb problémát – az argentin azóta a leggyűlöltebb futballista a városban. Pótlására a lengyel Milik érkezett, rajta kívül Giaccherini, Rog, Tonelli, Zielinski, Diawara, Maksimovic és Sepe költözött Nápolyba. A rajt bem igazán jött össze Hamsikék számára, ugyanis az újonc delfineknél csak döntetlent értek el (Pescara 2-2). A 2. játéknapon a Milan látogatott a San Paolóba (az előző kiírásban (16-3-0-ás sort virítottak Hysajék…), a vége 4-2 lett. Milik és Callejon duplázott, a támadójátékra nem lehetett panasz, ugyanakkor a védelmi hibák azért kiütköztek. A Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam négyes nem állt mindig a helyzet magaslatán – a Torinóból szerződtetett Maksimovic javíthat a helyzeten. A keretben Tonelli, Chiriches és Giaccherini sérült, bár a Sunderlandtől igazolt támadó-középpályás talán már ott lehet a padon.
Palermóban szokás szerint megy a cirkusz, és ez vélhetően nem tesz jót a közösségnek. A Napoli támadásban az egyik legerősebb brigád a Serie A-ban, ma is gólt, gólokat várunk Allanéktól. Nyernek a vendégek, és lesz legalább három találat!

Vasas-Paks x2!

A bajnoki szünet inkább a gyengélkedő tolnaiaknak jött jókor: ma nem térnek haza pont nélkül a fővárosból!
Minden kétséget kizáróan az idei kiírás meglepetéscsapata a Vasas. Oening mester fiai májusban az utolsó fordulóban biztosították be élvonalbeli tagságukat – ehhez képest most 7 fordulót követően 16 egységgel az élről várják a folytatást. A piros-kékek extrán nem is erősítettek a nyáron, bár Vaskó szerződtetése azért mindenképpen pluszt hozott a védelembe, illetve Kulcsár érkezése növeli a variációs lehetőségeket a támadósorban. Összességében inkább a csapat működik igazi csapatként: Remili jól szervez, Ádám Martin nagy formában van, és a hét csatában mindössze ötször kapituláló védelemre sem lehet panasz. A leállás előtt Diósgyőrben remiztek az angyalföldiek. Hazai környezetben a Lokit és a Kispestet győzték le Korcsmárék, az Újpesttől viszont kikaptak. A keretben Poleksic kapus sérült.
A Paks számára nem indult rosszul a szezon, Debrecenben, majd otthon a Vidivel is ikszeltek a zöld-fehérek. Utána viszont kikaptak Csertőiék Újpesten, pontot csentek a Fraditól, majd nulla pont Kipesten. Az első sikerre a DVTK elleni találkozóig kellett várni, ám a folytatás megint nem jött össze: Sopronban a Haladás győzte le Koltaiékat 3-1-re. 7 meccsen 6 pont – ez a 11., kieső helyhez elegendő. Mi lehet a gond Pakson? Az elmúlt esztendőkben megszokhattuk, hogy a tolnai brigád elképesztő masszívan védekezik, stabil volt a játéka, ehhez képest most már 10 gólt kaptak Kemenesék. A nyáron nem gyengült a gárda – a három hét alatt minden bizonnyal sikerült rendeznie a sorokat a szakmai stábnak. Vendégségben eddig egy iksz mellett háromszor kikaptak – mindannyiszor kapitulált a hátsó alakzat. Azért viszont azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a soron következő három mérkőzése azért nem olyan vészesen nehéz Bartháéknak: Mezőkövesd, Gyirmót, MTK.
Az előző bajnokságban mindhárom alkalommal a Paks nyert a Vasas ellen. Ma ilyen merész tippre nem vállalkozunk, de valami azt súgja, hogy a zöld-fehérek nem maradnak pont nélkül, Bertusék legalább egy ikszre jók lesznek a fővárosban. Tippünk így: x2!

Olvasói sztorik