Hírek

Gólok Hollandiában és Németországban

Ma Eindhoven és Gelsenkirchen a célállomás...

FC Eindhoven-Maastricht +2.5!

Régi ismerősünk ül a házigazda kispadján: Moniz mester a támadófutball híve, no és az ellenfél sem a zárt védekezéséről híres. Gólokat érzünk, nem is keveset…
Az FC Eindhoven májusban a 4. helyen zárt, a rájátszásban elvérzett, így újra a második vonalban kénytelen szerepelni. Váltás történt a kispadon, érkezett a Fradi és a Notts County korábbi trénere, Ricardo Moniz – no meg tucatnyi új futballista. A támadósorba jött a legtöbb játékos, a csatáros teljesen lecserélődött az előző évihez képest. Maradt a 4-3-3-as hadrend, amely érződik a gárda gólkülönbségén: 5 fellépésen 5-11 – ezzel 6 egység jött össze. 2-0-3-as mérlegükből a Jan Louwers Stadionban 1-0-1 a mutatójuk. A bajnoki szünet előtt úgy tűnt, formába lendültek a kék-fehérek, de az Almere vendégeként beleszaladtak egy nagy verésbe (4-0). Az over/under statisztikája 4/1. A keretben egy jobbhátvéd sérült.
A Maastricht egész jól szerepel az idei kiírásban, 10 egységével az 5. helyen tanyázik (3-1-1). Vendégségben még veretlen Ron Elsen alakulata (2-1-0), 7-5 a túragólaránya. A támadósor némiképp meggyengült, hiszen egy csatár az élvonalbeli Willem együtteséhez igazolt. Minden meccsén jött az MVV-nek a +2.5-ös opció. A formája pazar volt a leállás előtt, három mérkőzést nyertek meg Kuipersék zsinórban. Sérült és eltiltott nincs a keretben.
Az elmúlt években rendre az FC Eindhoven nyerte meg kettejük csatáját. Ma inkább a gólokban bízunk, ismerve a két együttes védelmét és támadósorát, szerintünk simán jön három találat. Tippünk így: +2,5!

Schalke-Bayern München 2-es és +2.5!

A bajorok ott folytatják, ahol két hete abbahagyták: gólos meccsen zsebelik be a három pontot.
A gelsenkircheni együttes a nyári átigazolási börzén sokáig passzív volt, aztán a végére felpörgött. Lássuk, milyen mozgás volt a keretben: Érkezett: Breel Embolo (Basel, 27.000.000), Naldo (Wolfsburg, i.), Coke (Sevilla, 5.000.000), Benjamin Stambouli (PSG, 8.500.000). Kölcsönből vissza: Kaan Ayhan (Eintracht Frankfurt), Timon Wellenreuther (Mallorca), Donis Avdijaj (Sturm Graz). Kölcsönbe: Abdul Rahman Baba (Chelsea, 500.000), Nabil Bentaleb (Tottenham, 1.000.000), Jevhen Konopljanka (Sevilla).
Távozott: Christian Clemens (Mainz, 2.000.000), Robert Leipertz (Ingolstadt, 1.500.000), Marco Höger (1.FC Köln, 1.300.000), Marvin Friedrich (Augsburg, 1.000.000), Michael Gspurning (Union Berlin, i.), Roman Neustädter (Fenerbahce, i.), Joel Matip (Liverpool, i.), Leroy Sané (Manchester City, 50.000.000). Kölcsönből vissza: Junesz Belhanda (Dinamo Kijev), Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München)
A felkészülési időszakban szépen jöttek az eredmények, Markus Weinzierl együttese a Bilbaót, a Fiorentínát és a Bolognát is legyőzte, nem mellesleg továbbjutott a Német Kupában is. Ehhez képest a nyitányon 1-0-ra kikaptak Frankfurtban, az eredmény nagy csalódást okozott a kék-fehér szimpatizánsoknak.
A keretben lesznek hiányzók, Coke és Avdijaj biztosan kihagyja a kilencven percet, de Goretzka és Uchida sincs tökéletes állapotban.
Carlo Ancelotti követte Pep Guardiolát a bajorok kispadján. A nyáron nagy mozgás nem volt az Allianz Arénában. Érkezett: Mats Hummels (Borussia Dortmund, 38.000.000), Renato Sanches (Benfica, 35.000.000). Kölcsönből vissza:Pierre-Emile Höjbjerg (Schalke)
Távozott: Pierre-Emile Höjbjerg (Southampton, 15.000.000), Sebastian Rode (Borussia Dortmund, 12.000.000), Ivan Lucic (Bristol City), Mario Götze (Dortmund, 26.000.000). Kölcsönbe: Medhi Benatia (Juventus, 3.000.000). Kölcsönből vissza: Serdar Tasci (Szpartak Moszkva
A piros-fehérek a Szuperkupa elhódításával nyitották az idényt, majd a jénát a kupában, a Brémát a bajnokságban verték el jó alaposan. Eddig három tétmeccs van Riberyék lábában, nem hibáztak, 13 góljukra egyet sem kaptak. A keretben Renato Sanchez és Robben szerepeltetése kérdéses, Badstuber viszont biztosan kihagyja a gelsenkircheni túrát.
A bajnok a találkozó egyértelmű esélyese, de ennél jobb, értékesebb opcióra bukkantunk. Gólokkal is számolhatunk a mai mérkőzésen, könnyen lehet, hogy lelkes tábora előtt beköszönnek a királykékek is. A müncheniek nyernek, és kalkulálunk legalább három találattal. Tippünk így: 2-es és +2,5!

Olvasói sztorik