Hírek

Brazil túra

Egy hazai és egy vendég győzelem a láthatáron...

Corinthians-Sport Recife 1!

A bajnok győzelmi kényszerben lép pályára – nem is rontanak a hazaiak!
A Cor’ tavaly magabiztosan szerezte meg az aranyérmet, a gárda magabiztosan nyerte meg a brazil A-osztályt. Az idei kiírás aztán nem indult jól a társulatnak, a szeszélyes teljesítménynek pedig meg is lett az eredménye: váltottak a kispadon, árkezett Cristovao Borges, aki összességében felrázta Romeróékat, ám július végétől megint botladoznak Giovanni Augustóék: öt fellépésen négy pont, három idegenbeli vereség. A 23. játéknap előtt 37 egységgel a 4. helyen tanyáztak, hazai mutatójuk viszont erős, 7-4-0-ás sorukhoz 20-7-es gólkülönbség passzol. A keretben volt mozgás az elmúlt hetekben, egy remek csatárt eladtak a Sportingnak, egy középpályást pedig a Palermónak – mindketten alapemberek voltak. Friss sérült nincs, viszont egy bekket kiállítottak a legutóbbi bajnokin, ő eltiltását tölti majd.
A Sport Recife idei teljesítménye messze elmarad a tavalyitól, a piros-feketék most ugyanis a kiesés elkerüléséért küzdenek. 22 fellépésen 27 egységig jutottak – a veszélyes zónától nem sikerült elszakadniuk. Idegenben különösen gyengén tolják Souzáék, statisztikájuk csupán 2-2-7. A rajtnál rendesen beragadt a brigád, ám július közepétől összekapta magát a Recife: futott egy hatmeccses veretlen sorozatot, ám azt követően kikapott a Botafogónál, majd otthon nem bírt a rivális Internacionallal. A kupából is kizuhantak Rogerióék, így most már a bajnokságra koncentrálhatnak a későbbiekben. A mai találkozó után az utolsó előtti Santa Cruzt látja vendégül Oswaldo de Oliveira alakulata – azon a meccsen muszáj lesz nyernie az együttesnek. A keretben egy bekk és egy középpályás eltiltott lesz…
A Corinthians májusban idegenben is nyerni tudott (0-2), és tavaly otthon tartotta a pontokat (4-3). Ma sem várunk meglepetést: noha némiképp meggyengült a bajnok, a tartalékos Sport Recife ellen így is behúzza a három pontot. Tippünk így: 1-es!

America MG-Cruzerio 2!

A sereghajtó gyenge formában van, lassan feladja a küzdelmet. A vendégek még nincsenek biztonságban, egy mai siker nagyon javíthatna a zöldek helyzetén…
A házigazda tavaly a 4. helyet szerezte meg a B-ligában, így jutott fel a legmagasabb osztályba. A zöld-fehérek nem igazán tudtak erősíteni, így különösebb meglepetést nem keltett, hogy a szezont gyatrán kezdték. A klubnál nyár közepén húzták meg az edzőcserét, érkezett Enderson Moreira, de a 44 esztendős szakember sem tudott csodát tenni. 22 csatában mindössze 13 pontot termelt a gárda, viszont ennek zömét odahaza (3-2-6). A formája gyenge, sorozatban háromszor kapitulált – igaz, mindegyik mérkőzést minimális különbséggel bukta el. A bajt tetézi, hogy a keretben egy bekk eltiltott lesz, egy középpályás pedig sérült.
A Cruzeiro is gyengélkedik, legalább is a tavalyi produkcióhoz képest. A kékek botrányosan rosszul indították a szezont, a tulajdonosok július végéig kivártak, aztán a rutinos Mano Menezest kérték fel a szakmai munka irányítására. A tréner vezetésével összeszedték magukat Abiláék, és megindultak felfelé a tabellán. Öt bajnoki óta veretlenek, és ebben a periódusban szereztek 11 egységet. Most 26 pontnál járnak, de még közel sincsenek biztonságban. Idegenben 4-1-6 a vonatkozó mérlegük, biztató jel, hogy a két utolsó túrán nem kaptak ki. A brazil kupában is továbbléptek, idegenben tömték ki a Botafogót (2-5). A keretben egy támadó eltiltott lesz majd, friss sérült nincsen.
A Cruzerio lendületben van, és nagy szüksége van minden egyes pontra. A házigazda már feladta a harcot, minimális az esélye a bennmaradásra. A motiváltabb vendég gárda nyerhet ma – és tehet egy nagy lépést célja elérése felé. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik