Hírek

Vendégsikerek…

Hajrá Magyarország!

Ciprus-Belgium 2-es és +1.5!

A H-jelű hatosban is megkezdődik a küzdelem, a belgák sikerrel nyithatnak a szigeten.
Ciprus az Eb-selejtezők során már összeakadt Belgiummal, akkor a páros mérkőzés mindkét felvonását a vörösök nyerték meg, s szigetlakók még gólt sem tudtak szerezni. A csoportjában akkor 10 mérkőzésen 12 egységig jutottak Sotiriouék, otthonukban viszont csal Andorrát tudták legyőzni. Most Bosznia, Észtország, Görögország és Gibraltár szerepel még a csoportban – a realitás a 4. hely, ha ennél jobban szerepelne Christakis Christoforou együttese, akkor az már a bravúr kategóriába tartozna. A válogatott márciusban Ukrajnától, májusban Szerbiától szenvedett minimális vereséget. A ciprusi keretben a játékosok többsége hazájában futballozik, a legértékesebb játékos Efrem az Apoel Nicosiában játszik, de Laifis (Standard Liege) is egymillió eurós középpályás. Christofi, az Omonia jobbszélsője sérült, ő nem lesz bevethető a találkozón.
Belgium az Eb-re esélyesként érkezett, de Lukakuék a negyeddöntőben elváreztek Wales-szel szemben. A szövetségnél ezt kapitánycserével reagálták le, Wilmots ment, érkezett a spanyol Roberto Martínez, aki korábban – egyebek mellett – az Evertonnál ténykedett menedzserként. A szakember bemutatkozó meccse nem sikert jól, Hazardék gyenge játékot nyújtva kaptak ki otthon a hispánoktól (0-2). A keret brutálisan erős, ezúttal például Origi kezdett centerben, Lukaku csak később állt be, Batshuay, Benteke és Mertens végig padozta a kilencven percet… A 4-2-3-1-es hadrend marad minden bizonnyal, a kezdőben viszont lesznek változások várhatóan. Nincs sérült, Vertonghenék a legjobb összetételben utazhatnak Ciprusra.
A csoportgyőzelemre egyértelműen a belgák a legesélyesebbek. Ma nyerniük kell Naiggolanéknak, és elnézve a csapatot, nehezen tudjuk elképzelni, hogy még egyszer olyan impotensen focizzon, mint tette Spanyolország ellen. Nyernek a vendégek és lesz legalább két találat! Mi erre fogadunk!

Feröer-szigetek-Magyarország 2-es és -3.5!

“Az éjjel, soha nem érhet véget…” Ma legalább is tutira nem! A Storck-legénység sikerrel veszi az első akadályt!
A B csoportba Portugália, Svájc, Magyarország, Lettország és Andorra került a feröeriek mellé.
Megint összeakadtunk a feröeriekkel, ezúttal a vébé-selejtezőkön találkozik egymással a két alakulat. A házigazda az Eb-kvalifikáció során hat ponttal az 5. helyet szerezte meg a csoportban – Görögországot oda-vissza megverte, ezen kívül viszont csak kellemetlenkedni tudtak Olsenék. Azóta Lichtensteint legyőzték Lars Christian Olsen fiai, viszont Koszovótól 2-0-ra kikaptak. A 4-2-3-1-es felállás nem változik, hazai pályán azért a pontszerzés reményében lépnek pályára Jensenék.
A FERÖERI KERET
Kapusok: Gunnar Nielsen (FH Hafnarfjördur – Izland), Kristian Joensen (KÍ Klaksvík), Teitur Gestsson (HB Tórshavn)
Védők: Jónas Tór Naes (B36 Tórshavn), Atli Gregersen (Víkingur), Sonni Ragnar Nattestad (Fylkir – Izland), Rógvi Baldvinsson (Vidar – Norvégia), Jóhan Troest Davidsen (HB Tórshavn), Viljormur Davidsen (Vejle BK – Dánia), Bárdur Hansen (Fremad Amager – Dánia)
Középpályások: René Joensen (Vendsyssel – Dánia), Pól Jóhannus Justinussen (NSÍ Runavík), Róaldur Jakobsen (B36 Tórshavn), Kaj Leo í Bartalsstovu (FH Hafnarfjördur – Izland), Sölvi Vatnhamar (Víkingur), Árni Frederiksberg (NSÍ Runavík), Fródi Benjaminsen (HB Tórshavn), Hallur Hansson (AC Horsens – Dánia), Brandur Hendriksson (Randers – Dánia), Heini Vatnsdal (Fremad Amager – Dánia)
Támadók: Klaemint Olsen (NSÍ Runavík), Páll Klettskard (KÍ Klaksvik), Jóan Símun Edmundsson (Odense – Dánia).
A magyar válogatott remekül szerepelt az Európa-bajnokságon, a csoportjából első helyen lépett tovább, ám a nyolcaddöntőben a belgákkal szemben már kikaptak Királyék (4-0). Apropó, Király. A legendás kapus mellett Juhász Roland is visszamondta a válogatottságot, a két rutinos játékos mellett még Gera Zoltánt is pótolnia kell a szakmai stábnak.
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Videoton)
Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton), Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország).
A találkozót a szlovén Slavko Vincic vezeti majd.
A mieink bebizonyították, hogy felállt védelem ellen is képesek jól és eredményesen futballozni – Marseille-ben Izland ellen a hajrában sikerült bedarálniuk Szalaiéknak az egyenlítést jelentő találatot. A feröeriek fizikálisan rendben vannak, játékban is sokat javultak, ám azért a mieink lényegesen erősebb kerettel és csapattal rendelkeznek. Győzni mennek Kádárék Feröerre, és szerintünk el is hozzák a három pontot. Sok találatot nem várunk, reményeink szerint kapott gól nélkül lehozzák a meccset a mieink. Tippünk így 2-es és -3.5!

Olvasói sztorik