Hírek

Egy brazil, egy olasz

Két bajnoki került ma terítékre...

Atletico MG-Vitória 1!

A házigazda a bajnoki címre, a vendég a bennmaradásrét küzd. Ma érvényesül a papírforma…
A fekete-fehérek 22 fordulót követően a 3. helyen állnak 39 egységgel. Hazai környezetben brutálisak, mérlegük 8-1-2, ehhez 23-13-as gólkülönbség passzol. Marcelo Oliveira együttese jó formát mutatott, ám augusztus közepén a Santos vendégeként nagyon kikapott (3-0), utána egy siker és egy győzelem jött össze Fredéknek. A listavezető előnye mindössze 4 pont, tehát még él a remény. A Belo Horizonte-i Independenciában zsinórban hét bajnokijukat nyerték meg Robinhóék… A keretben egy belső védő és egy támadó középpályás sérült.
A Vitória a 15. 26 ponttal, a kiesőzónához egyelőre igencsak közel. A piros-feketék idegenben gyengék, mérlegük 1-4-6, egyetlen idegenbeli sikerüket még a Grémiónál aratták júniusban. Az utolsó három kimozdulásuk kudarccal zárult, ugyanakkor azért otthon jöttek győzelmek is. A kupából búcsúzott, Vágner Mancini alakulata most már minden idegszálával a pontvadászatra koncentrálhat. nagy gondot jelent, hogy egy gólerős középpályás eltiltását tölti, egy másik középpályás pedig sérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót.
Az Atletico kerete klasszisokkal erősebb, mint a Vitóriáé – és ma ezt a pályán is bebizonyítják Cazaresék. A pontok otthon maradnak, tippünk így: 1-es!

Ternana-Pisa -2.5! Félidő: X!

Elmaradt meccset pótolnak a Serie B-ben: kevés góllal és döntetlen körüli eredménnyel kalkulálunk.
A Ternanánál jelentős változások történtek a nyáron. Augusztusban Benny Carbone érkezett a kispadra, a keretbe pedig több mint egy tucat új futballista igazolt. A piros-zöldek minden csapatrészbe hoztak új focistákat, többségük fiatal tehetség, ám azért egy-két rutinos öreg róka is a Stadio Libero Liberatiba költözött. Az olasz kupában egy kört mentek Palumbóék, de a második kanyarban a Cesena vendégeként már kapitulált a gárda. A bajnokságban szombaton az újonc Cittadella vendégei voltak Coppoláék: a házigazda jobban, érettebben futballozott a Ternanánál, így a 2-0-ás végeredmény tökéletesen megfelelt a játék képének. A 3-5-2-es felállás nem változik, ám hazai pályán azért mindenképpen több kockázatott vállalnak majd Fallettiék. A középpályán lesznek hiányzók, két fontos játékos is sérüléssel bajlódik.
A Pisánál is zajlott az élet a nyáron. A sikerrel megvívott osztályozó után Gattuso beterjesztette kívánságlistáját a klubvezetés felé, ám miután nem érkezett minőség a gárdához, beadta lemondását. Néhány hét után azonban visszatért a torony tövébe a Milan egykori kedvence. És eddig az eredményekre sem lehet panasz. A kupában immár két riválisát búcsúztatta (Brescia, Salernitana), és a Serie B-ben is sikerrel vették a kék-feketék az akadályt. A Novara látogatott a Arena Garibaldibe, és Lisuzzo korai találatával megnyerték a meccset a pisaiak! A keretben egy belső bekk sérült, egy jobbszélső pedig eltiltását tölti.
Mindkét alakulat a stabilitásra törekszik, így nem gondoljuk, hogy nagyon egymásnak esnének a felek. Erre alapozzuk félidei X-tippünket. És összességében nem várunk sok találatot, szerintünk 3-ig nem jutnak el a gárdák. Tippünk másik része ezért: -2.5!

Olvasói sztorik