Hírek

Javított a Vilotic-tornán az U19-es válogatott

Az izraeliektől elszenvedett vereség után Ukrajna ellen megérdemelt győzelmet aratott együttesünk.

Az U19-es válogatott számára nem sikerült a Vilotic-torna nyitánya, pénteken rossz kezdés után3-0-ra kikapott az izraeliektől, szombaton pedig az az ukrán együttes volt az ellenfelünk, amely csütörtökön 2-1-re legyőzte Izraelt – olvasható az MLSZ honlapján.

Csapatunk a mérkőzés elejétől fogva koncentráltan, jó felfogásban és jó mentalitásban futballozott, és már az első percektől kezdve nyomást tudott gyakorolni az ellenfélre. A 20. percben sikerült megszerezni a vezetést, egy oldalszabadrúgást követően Szalai András fejelt a hálóba (1-0).

Az ukránok agresszíven, harcosan fociztak, sok párharcot kezdeményeztek, elöl pedig gyors játékosaik voltak, de stabilan védekeztünk, ellenfelünknek nem volt komolyabb helyzete a folytatásban sem. Sőt, levegőben lógott a második magyar találat, Kamarás György előtt két óriási helyzet is adódott, de Takács Ronald és Bíró Bence is közel járt a gólszerzéshez, utóbbi kapufát lőtt. Az eredmény végül nem változott, 1-0-ra nyertünk, így harmadik helyen zártunk a csoportban, és hétfőn, az Egyesült Államok ellen játsszuk a helyosztót.

– Minden szempontból pozitívan értékelhetjük a mérkőzést, jól futballoztunk, végig irányítottuk a játékot. Azt sajnálom, hogy a második gólt végül nem sikerült begyötörni, mert így a harmadik helyett az ötödik helyért játszunk hétfőn. Ugyanakkor ennek a tornának a tétmeccsekre való felkészülés a fő célja, nem a helyezés a lényeg, hanem az, hogy levonjuk a megfelelő következtetéseket a meccsekből, és ebből kell építkeznünk az Eb-selejtezőkre – értékelt a mérkőzés után Németh Antal.

Magyarország-Ukrajna 1-0 (1-0)
Demjén Patrik – Szalai András, Szilágyi Zoltán, Tóth Bence, Gergényi Bence (Nagy Zsombor, 75.) – Kleisz Márk, Szabó Bence – Tömösvári Bálint (Vogyicska Bálint, 60.), Takács Ronald, Kamarás György (Bíró Ákos, 70.) – Bíró Bence

Gólszerző: Szalai András a 20. percben

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik