Hírek

Gólváltás és hazai!

Ma egy selejtező mellett egy bajnokit választottunk...

Salernitana-Hellas Verona Mindkét csapat betalál: IGEN!

A bajnokesélyes déli túráján gólváltással számolunk…
A Salernitana az előző kiírásban osztályozón menekült meg a kieséstől. A klubnál, olybá tűnik, tanultak a múlt hibáiból, és a nyáron jó edzőt – Giuseppe Sanninot – és jó néhány minőségi futballistát csábítottak a Stadio Arechi-be. A felállás is megváltozott májushoz képest, 3-5-2-es hadrendben szerepelnek a bordók. Az első játéknapon a rutinos Rosina találatával szereztek vezetést a Sepzia otthonában, ám a hajrában a hazaiak egyenlítettek. Nem futballoztak rosszul Codáék, akik hazai környezetben, félelmetes szurkolótáboruk előtt bárkire veszélyesek lehetnek. A keretben nincs friss sérült, így Sannino a legjobb összetételben küldheti pályára alakulatát.
A Hellas májusban méltatlan körülmények között búcsúzott a Serie A-tól, esélye sem volt a bennmaradásra a sárga-kékeknek. A nyáron Veronában is történtek változások, a padra a fiatal Fabio Pecchia ült le. Meghatározó emberek közül néhányan elmentek, de az érkezési oldalon is vannak jól csengő nevek. Rutinból sincs hiány, így nem meglepő, hogy a bukik elsőszámú favoritja a Hellas a Serie B megnyerésére. Az első játéknapon a Marc Antonio Bentegodiban magabiztos 4-1-es sikert könyvelhettek el Pazziniék a Latina ellen, így máris az élre álltak. Támadásban erősek nagyon Faresék, viszont a védelem – tán éppen a bátor 4-3-3-as felállás miatt – azért zavarba hozható. Sérült nincs, eltiltott sincs.
Salernóban egy vendég együttesnek sem lesz könnyű dolga, ez biztos. ma is jók lehetnek a hazaiak egy találatra, de elnézve a veronaiak támadószekcióját, Luppiék sem hagyják majd ezt szó, pontosabban gól nélkül. Így mi a gólváltásra fogadunk!

Románia-Montenegró 1-es és -3.5!

Az Eb-n való leégés után új időszámítás kezdődhet keleti szomszédainknál. Christoph Daum összekaphatja a románokat!
Az Európa-bajnokságra veretlenül, csoportmásodikként jutott ki Románia, amely a selejtezőkön megőrizte ugyen veretlenségét, de 5 siker mellett ötször is csak ikszelt. A védelme masszívan állt a lábán, de a támadójátéka igencsak döcögős volt a 10 mérkőzésen. Franciaországban aztán jött a nagy leégés: a házigazdától peches körülmények között kaptak ki Chirichesék, a svájciakkal vállalható remit játszottak, viszont az albánok elleni kudarc után már fejeket követelt a román közvélemény. Kiesés egy ponttal, csoport utolsóként – azért ennél több volt ebben a keretben. A szövetségi kapitány sem úszta meg a történteket, érkezett a rutinos Christopher Daum, akinek ez lesz az első hivatalos mérkőzése a kispadon. A sárgák a vébé-selejtezőben az E-jelű hatosba kerültek, és helyzetük összességében nem reménytelen. Lengyelország, Dánia, Montenegró, Örményország és Kazahsztán lesz az ellenfelük, és a sorsolásuk sem rossz: először a “kicsikkel” találkoznak Torje-ék, tehát ha jól jönnek ki az első három ütközetből, önbizalommal teli vághatnak neki a két nagyobb falatnak. A keretben légiósok és otthon futballozók egyaránt megtalálhatóak, viszont a külföldön szereplő focisták nem éppen topcsapatokban szerepelnek: török, orosz, belga, izraeli, horvát és bolgár alakulatokban játszanak, ez alól kivételt Tatarusanu (Fiorentina), Chiriches (Napoli) és Andone (Depor) jelent. Sérülés miatt nem léphet pályára Pintilii és Gaman, tehát egy védekező középpályás és egy belső bekk.
Montenegró válogatottja mélyrepülésben van, hiába az év eleji szövetségi kapitány váltás, egyelőre a szerb Ljubisa Tumbakovic sem tud csodát tenni. Ami nem is meglepő, átböngészve a pirosak keretét. Klasszis egy szál se, a légiósok zöme kelet-európai közép- vagy kiscsapatokban futballozik, a Bragában szereplő Vukcevicről hallhattak már a “vájtfülüek”, és ugye a sérült Polekszics még ismert Magyarországon. Az elmúlt hónapokban nem lépett pályára a válogatott, tavasszal kikaptak a görögöktől és a törököktől, közben ikszeltek a fehéroroszokkal. Impotens támadófoci és zárt játékrendszer jellemzi a társulatot – maradjunk annyiban, tuti, hogy az 5. vagy a 6. helyen zár majd a brigád. Poleksic, a Vasas kapusa sérült, így ő nem léphet pályára.
Daum mester legendás motiváló képességéről – ez ma sokat jelenthet. Montenegróban nem érezzük a potenciált, így mindenképpen a románok sikerét várjuk. Emellett elnézve a támadósorokat, kötve hisszük, hogy lesz négy gól az ütközetben. Tippünk így: 1-es és -3.5!

Olvasói sztorik