Hírek

Hazai és vendég

Ma Írország felé vesszük az irányt...

Derry City-Galway United 1!

A házigazda a dobogóra hajt, nem hibázhat céljai eléréséhez!
A tavalyi középszerű teljesítményhez képest nagyot javult idénre a Derry. A gárda versenyben van a dobogóért, jelenleg a 3. helyet foglalja el 47 egységgel. A Shamrock lehet rá veszélyes, viszont még a Cork is befogható. A rivális egy ponttal gyűjtött nála többet, viszont van három elmaradt mérkőzése… Realitás tehát a bronzérem, ehhez viszont a fránya ikszek közül többet be kellene húzniuk a pirosaknak. Kenny Shiels alakulata otthon masszív, 7-3-2-es mutatója erről árulkodik, és a formájuk is jó, hiszen nyolc bajnoki óta őrzi veretlenségét a City. Igen ám, de ebben a periódusban csak négyszer diadalmaskodtak Pattersonék – a legfontosabb sikert kedden este a Rovers otthonában aratták (0-1). A keret ma nem lesz teljes, egy jobbszélső és egy középső hátvéd sérüléssel bajlódik.
A Galway a tavalyi 10., majdnem kieséssel járó produkciónál jobban tolja a mostani kiírásban. A 8. 30 ponttal, tetemes előnyben a veszélyes zónától. Idegenben azért nem brillíroznak a piros-kékek (3-3-6), és a formájuk is messze van az ideálistól: háromszor kaptak ki sorozatban, és nem élcsapatoktól (Sligo, Bray, St. Patrick’s). Tommy Dunne menedzser egy csatárára nem számíthat sérülés miatt, igaz, a támadó nem számít alapembernek.
A motiváció, a forma, a keret mélysége és a hazai pálya előnye is a Derry mellett szól. A City nem hibázik, behúzza a három pontot, csak úgy, mint legutóbb hazai pályán márciusban… Tippünk így: 1-es!

Bohemians-Dundalk 2!

A bajnokról nem akar leszakadni a Cork – ma megléphet egy kicsit a listavezető…
A Bohemains 32 egységével a 7. helyet foglalja el a tabellán, kiesési gondja nem lesz, de komolyabb céljai már nem lehetnek a bajnokságban. Hazai mutatója átlagos, 5-3-4, a formája ugyanakkor biztató: a pontvadászatban négy mérkőzés óta veretben, ebben a periódusban 3-1-0-ás sort tolt. Közben elbúcsúzott az FA-kupától, de azért így sincs szégyenkezni valója az elmúlt hetek produkciója miatt. Keith Long menedzser egy jobbhátvédre és egy kapusra nem számíthat sérülés miatt.
A Dundalk nemcsak hazájában, hanem immáron Európában is bebizonyította, hogy van benne fantázia. Kis híján a BL-főtáblára jutottak a fehér-feketék, ám Nikolicsék a hajrában elütötték Stephen Kenny együttesét az elitligától. Így maradt az Európa Liga, a kiírásban korábban még egy ír alakulat sem szerepelhetett. A bajnokságban 49 egységgel vezetnek, egy elmaradt mérkőzésük van, a Cork-kal szembeni 1 pontos előnyük tehát elméletileg nőhet. A gárda vendégségben 9-0-3-as sort tud felmutatni, két vereség ezek közül augusztusban csúszott be, ráadásul nem is riválisok ellen. Viszont akkor még élt a BL-remény, és a társulat kissé felforgatott összetételben szerepelt. Az “átok” megtört, pénteken a Wexford pályaválasztásával nyertek Mc. Millanék, majd kedden a kupában is magabiztosan léptek tovább. Egy középcsatár sérült, egy jobbhátvéd eltiltását tölti.
Április végén ugyan itt a Dalymount Parkban 0-2 lett a végeredmény. Ma is a vendégeknek szavazunk bizalmat, szerintünk a bajnok fontos három ponttal gazdagodik – és igyekszik lerázni végérvényesen a lelkes Cork Cityt! Tippünk így: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik