Hírek

Irány Dél-Amerika!

Ma a messzi távolban selejtezünk...

Kolumbia-Venezuela 1-es és +1.5!

A házigazdának nyernie kell, hogy tartsa a lépést az első négy helyezettel!
A dél-amerikai selejtezőben Kolumbia egyelőre csak az 5. helyen állomásozik, ez a pozíció a végelszámolásnál pótvizsgát érne. A sárga-kékek hat mérkőzésen 10 egységet zsebeltek be, hazai környezetben 2-0-1 a mérlegük. Perut és Ecuadort verték, az argentinoktól kikaptak. Ami Jose Pekerman szövetségi kapitány együttesének formáját illeti: a Copa Americán az elődöntőig meneteltek James Rodriguezék, ám ott a későbbi győztes Chile megálljt parancsolt a társulatnak. Baccáék azonban így sem maradtak érem nélkül, a bronzmeccsen 1-0-ra verték az USA-t. A keret elképesztően erős, különösen a támadósorban bő a választék. A mai találkozón Arias, a jobbhátvéd eltiltás miatt nem léphet pályára.
Venezuela mindössze egy pontot gyűjtött eddig (Peruban remiztek), tehát kijelenthetjük, hogy a bordókkal nem találkozunk Oroszországban. A perui iksz mellett Bolíviában és Brazíliában is kettővel kaptak ki Angelék. A sikertelen szereplés miatt a szövetség váltott is a kispadon, érkezett a kolumbiai Rafael Dudamel, aki fel is rázta Rondónékat. Nagy meglepetésre csoportelsőként léptek tovább a Copa Americán, legyőzték Uruguay-t és Jamaicát is, ikszelve Mexikóval, ám a negyeddöntőben Messiék már túl nagy falatnak bizonyultak (1-4). Guerráék jellemzően sok gólos meccseket vívtak az elmúlt években, és ma sem várunk agyontaktikázott kilencven percet.
Kolumbia kerete lényegesen erősebb, és noha az új szövetségi kapitány érkezésével Venezuela is életjelet adott magáról, összességében a házigazda sikerét várjuk. No és gólokat, legalább kettőt…

Bolívia-Peru Mindkét fél betalál: IGEN!

Az alsóházi csatában a gólváltásban látunk értéket…
Egyelőre úgy tűnik, egyik labdarúgó szövetségnek sem kell majd oroszországi szállásfoglalással bíbelődnie… A házigazda 3 egységével, 7-13-as gólkülönbségével az utolsó előtti a dél-amerikai selejtezőcsoportban, csak a sereghajtót verte (Venezuele 4-2), azon kívül csak kudarcok érték. Az ámokfutás folytatódott a Copa Americán is, ahol mindhárom csoportmeccsét elveszítették a zöld-fehérek. Argentína és Chile ellen ez még nem is verte volna ki a biztosítékot, no de Panamától is sikerült kikapniuk Arcééknak. A (le)szereplés miatt a szövetség menesztette Julio Cesar Baldiviesot, helyére pedig az argentin Ángel Guillermo Hoyost ültette le augusztus elején. Cabreráék azóta nem játszottak tétmeccset – kérdés, miként sül el az új szakember érkezése. A keretben nincs eltiltott, és az alapemberek rendelkezésre állnak.
Peru sem áll sokkal fényesebben, mindössze egy ponttal gyűjtött többet mai vendéglátójánál, ám valamennyi egységét saját hazájában szerezte, mindhárom túrája totális bukással járt. Sőt, a keresztcsíkosak még gólt sem rúgtak az említett ütközetekben, mentségükre legyen mondva, hogy Kolumbiában, Brazíliában és Uruguay-ban léptek fel Guerreróék. A gyenge szereplést viszont bravúros teljesítmény követte a Copán: Julio Cesar Baldivieso alakulata legyőzte Haitit és a brazilokat, ikszelt Ecuadorral, így simán továbbjutott a csoportjából. A negyeddöntőben aztán Kolumbia bizonyult jobbnak büntetőkkel. Ami biztos, Cueváék lényegesen jobban mentek a tornán, mint korábban a selejtezőkön. Tapia sérült, a Feyenoord középpályása nem lesz bevethető.
Perut nem érezzük esélytelennek a mai mérkőzésen, ám abban jobban bízunk, hogy egy gólra jók lesznek a vendégek. De miután Bolívia hazai környezetben azért szintén eredményes lehet, így maradt a gólváltás, mint legkedvezőbb opció. Mi tehát erre fogadunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik