Hírek

Langyos bajnoki, nemzetközi hazai!

Ma északi meccseknek néztünk utána...

Varberg-Orgryte 2-3 gól!

A svéd másodosztályú középcsapatok ütközetében 2-3 találattal számolunk…
A házigazda 20 fordulót követően 10. 26 ponttal, hazai környezetben 4-2-4-es mérleggel rendelkezve, meglehetősen szeszélyesen teljesítve. A bajnokságban mélyrepülésben vannak a zöldek, ötször kaptak ki sorozatban, a legutóbbi négy fellépésükön még csak gólt sem szereztek Jörgen Walemark fiai. A veszélyes zónától még így is távol vannak, és apró biztató jel lehet, hogy legalább a kupában továbbjutottak alacsonyabb osztályú riválisukkal szemben. A keretben a csapatkapitány, egy belső bekk és egy támadó sérült.
Az Örgryte totálisan úgy szerepel, mint mai vendéglátója. 26 pontja is épp úgy oszlik el, mint a Varbergé: otthon 4-2-4, idegenben 3-3-4. A gólokkal viszont jobban sáfárkodnak a piros-kékek: gólkülönbségük 30-27, idegenben 14-16. A társulat jobb passzban van, mint mai ellenfele: hét bajnokijából csak egyet veszített el, és a kupában is győztek. A látogatók keretében nincs friss sérült, és eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A mérkőzést ellentétes előjelekkel várják az alakulatok. Ami biztos, a házigazdának most már össze kell szednie magát, különben végül még bajba is kerülhet. Azt gondoljuk, hogy 2-3 gól lesz a meccsen, az erre adott 1,9-es szorzó pedig kifejezetten értékesnek tűnik.

Norvégia-Fehéroroszország 1!

Mindkét együttes a vébé-selejtezőkre készül: azt gondoljuk, hogy az északiak örülhetnek a találkozó végén.
Norvégia nem jutott ki az Európa-bajnokságra, amit mi magyarok, nagyon nem bántunk. A csoportjukban a 3. helyet szerezték meg a piros-kékek Olaszország és Horvátország mögött – ezért voltak kénytelenek pótselejtezőt vívni a mieink ellen. A páros összecsapáson Söderlundék fásultan, ötlettelenül futballoztak, Kleinheislerék teljesen megérdemelten jutottak ki Franciaországba. A norvégok keseregtek egy sort, majd néhány új játékossal újra kezdték szervezni a csúnyán megégett nemzeti csapatot. Az Eb előtt Belgiummal játszottak felkészülési meccset, a vége 3-2 lett Lukakuék javára, de azért már mutattak biztató jeleket Kingék. A vébére készülő válogatott nincs könnyű helyzetben, ugyanis a C-jelű hatosban Németországgal, Csehországgal, Észak-Írországgal, Azerbajdzsánnal és San Marinóval kell megküzdenie az 1. vagy 2. pozícióért. Vasárnap a vébé-címvédő alakulattal kezdik meg a sorozatot Aleesamiék…
A fehéroroszok csúnyán leszerepeltek az Eb-selejtezőkön, és minden bizonnyal ezúttal is nélkülük rendezik meg a világbajnokságot. Az A csoportban Franciaország, Hollandia, Svédország, Bulgária és Luxemburg került melléjük, a zöld-pirosak kedden a gallokat látják vendégül. Aleksandr Khatskevich szövetségi kapitány kerete a BATE Boriszovra épül, emellett néhány légiós is kapott meghívót az összetartásra. Az utolsó felkészülési mérkőzésén hosszú idő után nyertek újra Gordejchukék: az Eb-re készülő írek otthonában győztek 2-1-re.
A két együttes összecsapásától hazai sikert várunk. A norvég keret erősebb, és ezt ma bebizonyítják az északiak. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik