Hírek

Északi és déli történetek…

Ma egy hazai esélyt láttunk, másutt a gólok ellen megyünk...

Trelleborg-Frej Taby 1!

A középcsapatok mérkőzésén a hazai pálya előnye dönthet…
Az egykor szebb napokat megélt hazai alakulat jelenleg a második vonalban tanyázik. A társulat néhány esztendeje még az első ligában szerepelt, majd pár éven belül lecsúszott a harmadosztályba, onnan kapaszkodott vissza. A kék-fehéreknek a feljutásra nincs esélyük, a 6. pozíciót foglalja el 29 egységgel. A Vångavallenben eddig masszív a csapat, öt siker mellett ötször remizett, és még nem kapott ki. A védelme jól zár, hazai gólkülönbsége 17-5. A formája felfelé ívelő, június vége óta nem kapott ki, emellett a kupában is sikerrel vette a második kanyart. A keretben egy védekező középpályás, egy balszélső és egy támadó sérült.
A Frej még nincs biztonságban, 25 ponttal a 11., a kiesőzónától hat egység az előnye. A sárga-feketék vendégként nem igazán meggyőzőek, mérlegük 1-4-4. A formájuk jó: két hazai sikert könyvelhettek el, utána viszont az esélyesebb Brommapojkarna otthonában kiestek a kupából. A keretben egy középpályás eltiltott lesz.
Májusban fordított felállásban nyert a Trelleborg, és ma is erre látunk jó esélyt. Otthon masszív a kék-fehér együttes, ezt ma is bebizonyítja. Tippünk így: 1-es!

Nauticio-Londrina -2.5!

A vendégek védelme igencsak rendben van, ennek ma döntő jelentősége lehet.
A brazil másodosztályban a 22. fordulót rendezik. A házigazda a 7. 31 ponttal, hazai mérlege erős: 7-1-2, gólkülönbsége 22-9. Alexandre Gallo vezetőedző alakulata mostanság szeszélyesen teljesít, a legutóbbi három fellépésén mindhárom kimenetelt játszott a brigád. Az elmúlt idényben alig maradt le a feljutásról a piros-fehér alakulat, és az idén sem lenne lehetetlen küldetés a 4. hely megszerzésre, ám ehhez kiegyensúlyozottabb produktumra lenne szükség, különösen idegenben. Az over/under mutatója 10/11. A keretben egy bekk és egy középpályás sérült.
A Londrina is 31 egységet húzott be eddig, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt áll mai riválisa mögött. Az egyik “legunalmasabb” alakulata a ligának, gólkülönbsége 19-16, over/under statisztikája 4/17. A védelme rendesen összeállt, viszont a támadójátékkal akadnak gondok. Idegenben sem veszélytelen (3-4-3, 9-9), a formája pedig annak ellenére sem rossz, hogy legutóbb otthon kapott ki (Goias 0-1). A mai után három nyerhető találkozó vár a társaságra, ha ma pontot szerez, és utána elbírja az esélyesség terhét, még vele is számolni kell a végelszámolásnál. Egy középpályás már régóta sérült.
Májusban fordított felállásban a Londrina 1-0-ra győzött. Ma sem esélytelen a vendég együttes, viszont a jól záró védelmekben (illetve az impotens támadósorokban) bízunk inkább, és a gólokkal szembe megyünk. Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik