Hírek

Övé a jövő: ifjabb Lisztes Krisztián szórta a gólokat a Fradiban

Az egykori klasszis fia megnyerte a Future Cup-ot az U12-es csapattal.

A kupagyőztes

A Future Cup győztes U12-es Fradi teljes csapata: Kósa Natan, Manner Balázs, Borbély András, Kovács Patrik, Szűcs Tamás, Gágyor Dominik, Lisztes Krisztián, Sebők Mihály, Zsigmond Benedek, Zámbó Roland, Kaszás Gábor, vezetőedző: Bognár Kornél.

Első magyar csapatként tudta magasba emelni a Future Cup trófeát a Ferencváros U12-es csapata, amely kétgólos hátrányból állt fel a döntőben – írja a klubhonlap. A Bognár Kornél vezette csapat a rangos nemzetközi utánpótlástornán többek közt a Bate Boriszov és a Besiktas ellen is pályára lépett. A fiatalok egy döntetlennel és egy vereséggel kezdték a tornát, aztán egy 4-0-s győzelmet arattak.

A Fradi ezután találkozott csoportja legmagasabban jegyzett együttesével, a Bate Boriszovval, amelyet az egykori ferencvárosi kiválóság, Lisztes Krisztián fia, ifjabb Lisztes Krisztián góljával vert meg 1–0-ra. A találkozót megelőzően is eredményes Lisztes úgy megtáltosodott győztes góljától, hogy később további hat alkalommal is betalált, köztük kétszer a döntőben.

A csoportból továbbjutva a Videotont és a Szombathelyt is legyőzték, majd a végül bronzérmes Brno elleni döntetlent követően kikaptak a török Besiktastól 2–0-ra. A vereség ellenére döntőbe jutott a Fradi, és rövid egymásutánban másodjára is megmérkőzött a török sztárcsapattal.

A törökök elleni visszavágó azonban ugyanúgy kezdődött, mint a párosítás első mérkőzése, kétgólos előnyre tett szert a Besiktas. Bognár Kornél csapata viszont a végsőkig küzdve, Szűcs Tamás és Zsigmond Benedek egy, valamint Lisztes Krisztián két góljával megfordította a mérkőzést, és végül 4-2-re megnyerte a finálét.

A két napos torna 11 mérkőzésén 22 gólt szerző és csupán hetet kapó Fradi első magyar csapatként nyerte meg a Future Cup küzdelmeit, ráadásul Szűcs Tamás személyében elnyerte a legjobb magyar játékosnak járó különdíjat is.

Olvasói sztorik