Hírek bajnokok ligája

Hiába nyert, búcsúzott a BL-től a Ferencváros

A Hibernians játékosaival leszámoltak a zöld-fehérek, de a csoportelsőségről lecsúsztak.

A Ferencváros női labdarúgó-csapata egy vereség és egy győzelem után a máltai Hibernians ellen lépett pályára a Bajnokok Ligája selejtező csoportkörének utolsó, harmadik mérkőzésén.

A zöld-fehér lányok nagyon hamar, már az ötödik percben megszerezték a vezetést: a Fradi honlapjánakbeszámolója szerint az 5. percben Jelena Cankovic passzából Ebere Orji lőtt gólt, így a ferencvárosiak az első helyzetüket máris értékesítették. Az első félóra végén két gólra nőtt a magyar bajnokcsapat előnye: a 31. percben Sladjana Bulatovic volt eredményes. Jelena Cankovic mélységi indítása után a montenegrói játékos elment a kifutó kapus mellett, majd az üres kapuba emelt. A szünetre már három gól volt a különbség a csapatok között: Bulatovic kapott egy rúgást a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Cankovic értékesítette a tizenegyest, így a 44. percben hárommal ment a Ferencváros!

A fordulás után tovább tudta növelni előnyét a zöld-fehér együttes: a 63. percben Fenyvesi Evelin tört be a tizenhatosra, Orjihoz továbbított, a nigériai támadó pedig nem hibázott. Ezzel alakult ki a későbbi, 0-4-es végeredmény, ami a második helyhez volt elég a kvartettben.

A győzelmen kívül a Ferencváros játékosai továbbjutásnak nem örülhettek: mindehhez a győzelem mellett arra lett volna szükség, hogy a csoport másik összecsapásán, az egy időben futó Twente-Konak Belediyespor selejtezőn török siker szülessen. A holland Twente azonban nyerni tudott, így csoportgyőztesként ők jutottak a főtáblára.

Bajnokok Ligája-selejtező, 9. csoport, 3. forduló

Hibernians (máltai) – Ferencvárosi TC 0-4 (0-3)

Geesteren, játékvezető: Olofsson (svéd)

FTC: Samu – Csigi (Gruber, 54.), Szeitl, Aleksic – Fenyvesi, Nagy Á., Rőhberg, Cankovic, Sümegi (Szabó D., 26.) – Orji, Bulatovic (Bognár, 75.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerzők: R Orji (5., 63.), Bulatovic (31.), Cankovic (44., büntetőből)

Kiállítva: Chircop (21. – Hibernians)

A másik mérkőzésen:
Konank Belediyespor (török) – Twente (holland) 2-6 (2-3)

A csoport végeredménye:

Twente – 9 pont

Ferencváros – 6 pont

Konank Belediyespor – 3 pont

Hibernians – 0 pont

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik