Hírek

Déli túrák

Ma Olaszországból Spanyolország felé vesszük az irányt...

Napoli-Milan +2.5!

Elnézve a Milan teljesítményt a nyitó fordulóban, a piros-feketék az idén “overes” csapat lehetnek. A San Paolóban is jönnek a gólok!
Alapos változásokon ment át mindkét klub a nyári szünetben. A délieknél maradt a kispadon Maurizio Sarri, viszont az elsőszámú gólvágójukat elveszítették: Higuain a Juvébe igazolt. Az érkezési oldalon egyelőre csak Milik, Giaccherini és Tonelli neve szerepel, ám az átigazolási börze utolsó napjaiban még villanthatnak egyet a halványkékek. A minap a horvát tinisztár, Marko Rog szerződtetéséről szóltak a hírek, de a klub még Harry Kane-re is ajánlatot tett a Tottenhamnek…
Az első játéknapon a Napoli az újonc Pescarához látogatott, és gyorsan nagy bajba is került: a delfinek kétgólos előnyre tettek szert, amelyet aztán a csereként pályára lépő Mertens tudott egalizálni. A 4-3-3-as alapfelállás nem változott, Sarri Higuain helyett Gabbiadinit próbálta ki centerposzton – egyelőre kevés sikerrel.
Sérült Tonelli és Giaccherini, eltiltott nincs a keretben.
A Milannál Vincenzo Montella ült le a padra Szinisa Mihajlovics helyére. A gárdához igazolt Suso, Paletta, Lapadula – minden csapatrészbe jöttek focisták, de amolyan nagy bemondása ezúttal sem volt a piros-feketéknek. Az első játéknapon Bonaventúráék a Torinót fogadták, és nyertek 3-2-re egy horror-meccsen. Bacca menetrend-szerűen szállította a találatokat, de a milánói védelem gondoskodott róla, hogy izgalmas legyen a hajrá. Az Abate-Paletta-Romagnoli-Antonelli négyesből a szélső bekkek jól segítették a támadásokat, de a belső kettős azért bakizott, nem is egyet. Az Atalantától érkezett rutinos hátvédet kiállították, így ma nem léphet pályára. Sérült Berolacci, aki a bikák ellen mindössze néhány percet tölthetett csereként a pályán.
Egyik alakulat sincs még “kész”, ezt bizonyították az első játéknapon. Ma a gólokban látunk fantáziát, 1,65-ért a +2.5-ös opció kifejezetten értékesnek tűnik. Mi erre fogadunk!

Leganes-Atletico Madrid 2!

A nyitófordulóban mindkét együttes meglepetést okozott: ma helyre áll a világ rendje!
A Leganes az előző kiírásban a 2. helyen végzett a Segunda Divisionban, így formált jogot a feljutásra. A remek szereplést masszív védelmének (második legkevesebb gólt kapta a mezőnyben) és nagyszerű hazai mérlegének köszönhette. A nyáron nem igazán tudott költeni az átigazolási piacon klub, így jószerivel szinte csak kölcsönjátékosok érkeztek, pénzt csak a zaragózai Diedo Ricóért (bekk) és a juventusos Gabrielért (támadó középpályás) adtak. Az első játéknapon Vígóba utazott az alakulat, és taktikus játékkal meglepetésre 1-0-ra nyert! Az 5-4-1-es hadrend ült, stabil volt a társulat. A kezdőben kénytelen lesz változtatni Asier Garitano vezetőedző, ugyanis a már lecserélt Timor már a padról állíttatta ki magát, ám ez is eltiltással jár.
A matracosok aktívak voltak a piacon, az érkezési oldalon sokkal nagyobb nevek vannak, mint a távozásin. Akik jöttek: Nico Gaitán (Benfica, 25.000.000), Sime Vrsaljko (Sassuolo, 16.000.000), Diogo Jota (Pacos Ferreira, 7.200.000), Fernando Torres (Milan, i.), Axel Werner (Rafaela, 800.000), Kévin Gameiro (Sevilla, 32.000.000). Azért ez nem rossz névsor, valljuk be őszintén. Ennek is tükrében keltett csalódást Simeone mester legénysége a múlt hétvégén: horror meccsen végzett 1-1-re otthon az újonc Alavesszel. Griezmann visszatérésére van esély, viszont Moya, Cerci és Augusto Fernandes sérült.
Az Atletico nagy esélyt szalasztott el a Vicente Calderonban az Alavesszel szemben – ma ezt nem követi el újra, a másik újonc ellen már nyernek Gameiróék. A pontok a fővárosba kerülnek, tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik