Hírek

Hazai és gólok!

Ma már az EL-é a főszerep...

Anderlecht-Slavia Praga 1!

Az EL-ben vigasztalódna a belga sztárcsapat – ma megteszi az utolsó lépest a csoportkör felé.
Az első mérkőzésen Prágában 3-0-ra győzött az Anderlecht.
Az Anderlecht ugyan nem lett bajnok az előző kiírásban, de a BL-selejtezőknek nekikezdhetett. A lilák aztán gyorsan nagy pofonba szaladtak bele: az orosz Rosztov jelentette a végállomást az elitligában René Weiler alakulatának. A svájci szakember nyártól kezdte meg munkáját a klubnál, és azért ennél jobb rajtra számítottak a brüsszeli drukkerek. A bajnokságban még veretlenek Capelék, két siker mellett kétszer remiztek. A prágai ütközetben a második félidő elejét nyomták meg Sylláék, ekkor el is döntötték a lényegi kérdéseket a vendégek. A keret nem lesz teljes a visszavágón sem, egy bekk eltiltott, egy szélső hátvéd és egy balszélső pedig sérült.
A Slavia Praga már ment két kört az EL-ben, ám a Levadia Tallin és a Rio Ave is komoly erőpróba volt a piros-fehérek számára. Mindkét brigádot idegenben lőtt több góllal sikerül búcsúztatni. A bajnokságban eddig veretlenek Dusan Uhrin fiai, két iksz mellett egyszer – épp legutóbb – nyertek. Az első mérkőzésen szinte biztosan eldőlt a továbbjutás kérdése, a mai csatát amolyan becsületbeli ügyként kezelhetik Skodáék. A szakvezetés két szélső hátvéddel nem kalkulálhat a kezdőcsapat összeállításakor.
A BL-ből való kiesést nehezen emésztették meg a belga drukkerek. Ma itt a lehetőség, hogy a kedvencek kárpótolják őket. És szerintünk az Anderlecht meg is veri ellenfelét – bejutva így az EL főtáblájára. Tippünk így: 1-es!

Grashoppers Zürich-Fenerbahce Mindkét fél betalál: IGEN!

A szép halál maradt a svájci alakulatnak: gólos mérkőzésen búcsúzhatnak a szöcskék az EL-től.
Az első ütközetet 3-0-ra nyerte meg a török társulat.
A Grashoppers az előző kiírást a 4. helyen zárta, a dobogóról épp hogy lecsúszott, de így is kivívta a jogot a nemzetközi kupaszereplésre. A kékek a nyáron nem erősödtek, néhányan ugyan érkeztek, de a védelem, amely már tavasszal sem működött rendesen, alig változott. És a számok makacs dolgok, Pierluigi Tami alakulata továbbra is sok gólt kap, 5 bajnokin 9-9-es találati mutatót hoztak össze a zürichiek, és bizony az EL-ben sem tudták az előző körökben sem megóvni kapujukat a góltól. Az izlandi KR és a ciprusi Apollon Limasszol is egyaránt négyszer-négyszer volt eredményes ellenük – más kérdés, hogy a támadósor mindkétszer rúgott annyit, hogy az elegendő legyen a továbbjutáshoz. Caioék viszont nem jártak eredménnyel Törökországban, tulajdonképpen tükörsima vereséget szenvedtek. A kupakudarc után aztán a bajnokságban a Sion legyűrésével vigasztalódhattak Andersenék (2-1). Kallströmék minden bizonnyal nekimennek a törököknek, és azért azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Letzigrundon eddig mind a négy tétmeccsét megnyerték a szöcskék. Eltiltott és friss sérült nincs a keretben.
Dick Advocaat, a rutinos holland szakember irányítja a májusban ezüstérmet szerző Fenert. A keret a nyáron erősödött, a védelem szinte teljesen új összetételben szerepelhet, hiszen Skrtel, sen der Wiel és Neustadter is ebbe a csapatrészbe érkezett – ezért is volt meglepő, hogy a hétvégi nyitó fordulóban a Basaksehir vendégeként 1-0-ra alulmaradtak a kanárik. Pedig jó előjelekkel várhatták Ucanék a túrát: előtte néhány nappal nullázták le az EL-ben svájci ellenfelüket. Az El főtáblája könnyen meglehet, nem úgy a BL-é: a francia Monacóval játszott párosmeccset a Fener, és a piros-fehérek végül is 4-3-as összesítéssel léptek tovább. A keretben egy balszélső eltiltását tölti, egy középpályás pedig sérült.
A zürichieknek minden bizonnyal véget ér a nemzetközi kupaszereplés, és a kékek nyilván szépen akarnak búcsúzni a sorozattól. Betalálnak, de elnézve a védelmüket, ők is alig ha ússzák meg kapott találat nélkül. A gólváltás értékes opciónak tűnik, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik