Hírek

Kiütés és gólok!

Ma a BL-re koncentrálunk...

Manchester City-Steaua Bukarest (0-1) 1!

A továbbjutás már eldőlt, de ma is fieszta várható.
Nagy változások történtek a nyáron Manchester kék felében. Pep Guardiola mellett több sztár is a társulathoz szerződött, amelynél egyértelmű cél: trófeákat kell nyerni! A tulajdonosok mélyen a zsebükbe nyúltak a piacon, Gündogan, Sane, Nolito, Stones után Claudio Bravo is a gárdához került. A szezont eddig jól kezdték Agüeróék, mindkét bajnoki fellépésüket behúzták: otthon szerencsés körülmények között győzték le a Sunderlandet, majd a Stoke otthonából is három ponttal távoztak. A BL-ben egy hete igazán lehengerlően fociztak Sterlingék, a háromgólos argentin mellett még a két spanyol, Nolito és Silve szállította a gólokat. Guardila nem számíthat Sagna, Gündogan és Kompany játékára sérülés miatt.
A Steaua májusban a 2. helyen zárta a román pontvadászatot, a jelenlegi kiírásban még veretlen, három siker mellett a hétvégén városi rangadón ikszelt a Dinamóval. Laurentiu Reghecampf fiai már egy kört mentek az elitligában. A cseh Sparta ellen idegenben értékes ikszet játszottak Popáék, majd a visszavágón 2-0-ra nyertek. Most nem ilyen kedvezőek az előjelek a párosmeccs második felvonása előtt, ugyanis a 0-5 felér egy kiütéssel. A keret nem lesz teljes, a szakmai stáb egy belső védőre, két védekező középpályásra és egy centerre nem számíthat sérülés miatt.
A főtáblára a City kerül, és azt gondoljuk, hogy de Bruynéék ismételten jó alaposan elverik a románokat. Kettő lesz közte a végén, ez tuti!

Borussia Mönchengladbach-Young Boys +2.5!

Kétgólos előnye birtokában nyugodtan készülhet a visszavágóra a házigazda: ma sem lesz eseménytelen a kilencven perc…
Egy hete Bernben 3-1-re nyertek a zöld-fehér-feketék, így jó eséllyel a párharc érdemi kérdése eldőlt. A német együttes májusban a 4. helyen zárt, így formált jogot a BL-selejtezőre. A társulat hazai környezetben volt félelmetes, vendégként azért gyakorta hibázott. A nyáron Xhaka távozása jelentette a legnagyobb gondot, a svájci értékesítéséből befolyt összeg egy részét visszaforgatta a klubvezetés. Jött – többek között – Kramer, Vestergaard és kölcsönből vissza Drmic. André Schubert vezetőedző alakulata eddig két tétmérkőzést vívott a szezonban: a BL-ben ugye nyertek Rafaelék 3-1-re, a német kupában pedig az SV Drochtersen otthonában ért el 1-0-ás szerény sikert a gárda. A mai ütközetben a védelemből lesznek hiényzók, Alvaro Dominguez, Schulz és Mamadou Doucouré is edzéseket hagyott ki.
A Young Boys a 2015/2016-os bajnokságban ezüstérmes lett, esélye sem volt megszorítani a Baselt, de a 2. pozícióért is elismerés illeti a sárga-feketéket. A jelenlegi pontvadászatban a 3. helyet foglalja el, szeszélyesen teljesít, háromszor nyer, kétszer kikapott, sok gólt lő, de sokat is kap, gólkülönbsége 14-8. A hétvégén a Lausanne ellen 7-2-re győztek Adolf Hütter tanítványai. A BL-ben a Sahtar ellen nagy meglepetésre vívták ki a továbbjutást, sl idegenbeli 0-2 után otthon ugyanilyen arányban győztek Hoarauék, majd a büntetőkben a helvétek bizonyultak jobbnak. A szakmai stáb nagy gondban van, ugyanis rengeteg a sérült a berni alakulatnál. Minden csapatrészben vannak hiányzók, a támadósorban hárman is kidőltek.
A német alakulat erősebb, várhatóan meg is nyeri a visszavágót a sok hiányzóval érkező berniek ellen. Ugyanakkor a gólokban van fantázia, három-négy simán jöhet ezúttal is. Mi a találatokra fogadunk!

Olvasói sztorik