Hírek

Kalandozások Angliában

Ma gólokat várunk itt is, ott is...

Leicester-Arsenal +2.5!

Gólokban nem lesz hiány a bajnok és az ágyúsok rangadóján!
Ranieri csodát tett a rókákkal az elmúlt szezonban, bombameglepetésre a Leicesteré lett a bajnoki cím. A nyáron aztán arról szóltak a hírek, hogy villámgyorsan szétkapják majd a sztárklubok a kékeket, ehhez képest a magot sikerült egyben tartani, a távozók között Kante és Kramaric jelenthet érzékeny veszteséget, de az érkezési oldalon olyan neveket találunk, mint Musa, Mendy, Kapustka vagy éppen Zieler. A felkészülési időszakban, majd a tétmeccseken sem ment igazán Vardyéknak. A Manchester United-del szemben elbukták a Szuperkupa döntőt, majd a nyitófordulóban Hullban sem jött össze a pontszerzés (1-2). A keretben Yohan Benalouane, azaz egy bekk sérült, rajta kívül mindenki bevetésre készen áll.
A londoniak az előző kiírásban végül beértek a 2. helyre, de nem nagyon tudták megszorítani a rókákat. Az ágyúsok még az Eb előtt letutiztak egy fontos igazolást: Granit Xhaka érkezett a Gladbachból, rajta kívül viszont nagy nevet nem jelentettek be a piros-fehérek. A távozók között idősebb futballisták nevei szerepelnek, Arteta, Rosicky és Flamini már nem igazán tudott sokat hozzátenni az Arsenal játékához – már amikor éppen egészségesek voltak… A nyitányon őrült meccset vívtak Walcotték a Liverpoollal: a vége 3-4 lett. A gárdában továbbra is sok a sérült, Ramsey, Welbeck, Jenkinson, Mertesacker és Gabriel Paulista nem lesz bevethető a rókák otthonában.
Az előző szezonban – egyedüli brigádként – az Arsenal volt képes kétszer legyűrni a bajnokot. Ma nem mernénk a vendégekre fogadni, de elnézve a védelmek állapotát, simán összejöhet három találat. Mi erre fogadunk!

Burnley-Liverpool 2-es és +1.5!

Az újonc nem tudja megállítani a Klopp-legénységet!
A Burnley megnyerte a Chapionship öldöklő küzdelemsorozatát, így jutott fel a Premier League-be. Pontosan tudják a piros-fehér-kékek, hogy nem lesz fáklyás menet az idei szezon, Sean Dyche menedzser viszont szűkös kerettel gazdálkodhatott az átigazolási börzén. Érkezett Pope, Steven Defour, Johann Berg Gudmundsson és Jack Leitch – azért ez nem olyan ütős névsor. Egy csatár sérüléssel bajlódik, de őt lehet pótolni. A felállás nem változik, marad a 4-4-2. Az első játéknapon nem sikerült betalálniuk Vokes-éknak, a Swansea 1-0-ra győzött a Turf Moor-on. A “Hattyúk” megérdemelten nyertek, több helyzetük volt, amelyből egyet Fer a hajrában kihasznált. A kezdőben ezúttal helyet kaphat az Anderlechttől klubrekordért igazolt középpályás, Steven Defour.
A Liverpool alaposan beerősített a nyáron, csaknem 80 millió eurót költött Jürgen Klopp a piacon. Az érkezési oldalon olyan nevek szerepelnek, mint Alexander Manninger, Georginio Wijnaldum, Ragnar Klavan, Sadio Mane, Joel Matip és Loris Karius. A vörösök jól kezdték a bajnokságot, Coutinhoék 4-3-ra győztek az Emirates-ben. A támadójátékkal nem volt gond, nem úgy a védekezéssel. Noha nyert a gárda, azért még van mit csiszolnia a német szakembernek a hátsó alakzaton. Ráadásul ismét sok a sérült az Anfield Roadon, Karius, Ojo, Matip, Sakho, Mane, Lucas Leiva, Joe Gomez, Miller és Sturridge is sérüléssel bajlódott. A Pool kerete azonban erős, így a sok hiányzó ellenére is van válogatási lehetősége Kloppnak.
A Liverpool a találkozó esélyesen, és érzésünk szerint meg is nyerik Firminóék a mérkőzést. Ugyanakkor legalább várunk két gólt is a mérkőzéstől – így már lényegesen jobb szorzó jön ki, mint a sima 2-ért…

Olvasói sztorik